"Βατερλώ" για τη δημοτική αρχή Καρπάθου το θέμα της πιάτσας των TAXI

"Βατερλώ" για τη δημοτική αρχή Καρπάθου το θέμα της πιάτσας των TAXI

Συζητήθηκε χθες βράδυ, 29 Μαρτίου 2023, το θέμα της αλλαγής της πιάτσας των TAXI στο δημοτικό συμβούλιο Καρπάθου και αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή δεν κατάφερε να πείσει και φαίνεται να μην έχει καμία συνοχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Καρπάθου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής για την οριοθέτηση των νέων θέσεων των Ταξί της Καρπάθου δεν πήρε ούτε μια ψήφο!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην επίσημη θέση της δημοτικής αρχής μειοψήφισαν ακόμη και ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Παραγυιός αλλά και ο κ. Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης!

Η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής, που δεν πήρε ούτε μια ψήφο, ας σημειώσουμε χωρίς να συμπεριλαμβάνει κυκλοφοριακή μελέτη, ζητούσε τα 11 ταξί να τοποθετούνται στο δρόμο προς το ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ, ενώ έδινε ακόμη 4 θέσεις Ταξί στο ύψος του μνημείου ΗΛΙΑΚΗ.

Κατατέθηκαν ακόμη δυο προτάσεις. Μια εκ των οποίων, από τους κ.κ. Μαν. Παραγυιό, Μιχ. Τσαμπουνιεράκη και Θεοδ. Μανωλάκη, που ουσιαστικά ακολούθησαν τη γραμμή του Σωματείου των Ταξί και πρότειναν 8 θέσεις στην οδό Ηλιάκη και 11 στο πλάτωμα του παραλιακού δρόμου, λίγο πιο κάτω από το δημοτικό μέγαρο. Αυτή η πρόταση συγκέντρωσε την πλειοψηφία και με 11 ψήφους πέρασε σημειώστε ως προσωρινή λύση! Θα ακολουθήσει κυκλοφοριακή μελέτη και το θέμα θα επανέλθει και θα ξανασυζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καρπάθου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, κ. Ι. Λυριστής, κατέθεσε και 3η πρόταση. Πρότεινε τα Ταξί να μεταφερθούν στο πρόσφατα τσιμεντοστρωμένο δημοτικό πάρκινγκ. Η πρόταση μειοψήφισε και πήρε 6 ψήφους.

Η αποτυχία της δημοτικής αρχής να περάσει την πρόταση για την πιάτσα των Ταξί γεννά σοβαρά ερωτηματικά. Ο δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, δεν γνώριζε ότι από μέρες υπήρχε σοβαρή διαφωνία για την προτεινόμενη λύση; Γιατί δεν ακολούθησαν από την αρχή την πρόταση των επαγγελματιών οδηγών και του Σωματείου των Ταξί; Με πιο σκεπτικό έγινε μελέτη για τον δρόμο προς το ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ;

φωτογραφεία αρχείου

30.3.2023

Καρπαθιακά Νέα