Το Ειδικό Βραβείο «Giuseppe Sciacca» απενεμήθη στον Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Το Ειδικό Βραβείο «Giuseppe Sciacca» απενεμήθη στον Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Η τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου «Giuseppe Sciacca» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, στο Palazzo Senatorio del Campidoglio – Aula «Giulio Cesare». Ανάμεσα στους βραβευμένους και ένας Έλληνας, ένας Καρπάθιος! Πρόκειται  για τον κορυφαίο γιατρό στις νέες τεχνολογίες και την ρομποτική χειρουργική Δρ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη. Τον Έλληνα Χειρουργό βράβευσε η Πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli.

 

Στην εκδήλωση, που ήταν η19η διοργάνωση της, βραβεύτηκε, ως ο Μεγάλος Νικητής, ο νεαρότατος επιστήμονα Laurent Hans Alexander Simons, ο οποίος τελείωσε την πανεπιστημιακή του καριέρα στη Σχολή Φυσικής της Αμβέρσας με άριστα σε ηλικία 11 ετών! Σήμερα σπουδάζει για να πάρει το διδακτορικό. Ο μικρός Λοράν είναι ο νεότερος απόφοιτος φυσικής στον κόσμο. Το I.Q. του έχει φτάσει τη μέγιστη βαθμολογία, 145, ωστόσο κάποιοι λένε ότι αυτή κλίμακα βαθμολογίας είναι πιθανώς περιορισμένη για αυτόν.

Η εκδήλωση, από το 2001, περιλαμβάνει την ετήσια απονομή ενός Μεγάλου Βραβείου σε μια προσωπικότητα που έχει εκπροσωπήσει όλα αυτά τα χρόνια μια έγκυρη ηθική και δογματική αναφορά στην κοινωνία. Σε ένα υγιές παράδειγμα ικανότητας και αποτελεσματικότητας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν άλλα βραβεία  στους άριστους που μπόρεσαν να διακριθούν σε διάφορους τομείς, από την επιστήμη στην τέχνη κ.λπ. Στο Τμήμα ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ κέρδισε το Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης ο Romain Fonteyne (Γαλλία), η Fionn Ferreira (Ιρλανδία) το Βραβείο Οικολογίας – Περιβάλλοντος στον Glass Marcano (Βενετία-Γαλλία) το Μουσικό Βραβείο και στον Mattia Agnese (Ιταλία) το Sport Award.

 

Επίσης υπήρξαν είναι τα ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ που φέτος πήγαν στην Ekaterina Bakanova (Ρωσική Ομοσπονδία) για μουσική. Carlo Beltrame (Ιταλία) για υποβρύχια αρχαιολογία. Ο  Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Ελλάδα) για την Ιατρική. Ο Riccardo Muci και ο Marco Pisani, και οι δύο Ιταλοί, βραβεύτηκαν με το Βραβείο Θεσμικών Δραστηριοτήτων. Ο Mirko Farci (Ιταλία), βραβεύτηκε με το βραβείο Ad Memoriam για την πολύ υψηλή του θυσία, το οποίο είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για όλες τις γενιές. Το Βραβείο Πολιτισμού “San José Sanchez Del Rio Martire” απονεμήθηκε φέτος στον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο Ernest Simoni, Ηρωικό Μάρτυρα της πίστης, ο οποίος με το εξαιρετικό του παράδειγμα ζωής μπορεί να θεωρηθεί ως “Ζωντανός Μάρτυρας”.

Είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία, ενώ αποτελούν έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους θεσμούς παγκοσμίως.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ομώνυμο ίδρυμα “Giuseppe Sciacca” το οποίο έχει στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των ανηλίκων, των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των άπορων, σε οποιασδήποτε γεωγραφική περιοχή του πλανήτη. Μεταξύ των πολλών φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί το ίδρυμα είναι παρεμβάσεις για την υποστήριξη διαφόρων ανθρωπιστικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Επίσης παρέχει οικονομική βοήθεια σε οικογένειες και άτομα ακραίας φτώχειας, δίνει υποτροφίες σε νέους σχολικής ηλικίας ή άξιους φοιτητές, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους, καθώς και οικονομική υποστήριξη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις διαφόρων ειδών.