Νηπιαγωγείο Πηγαδίων Καρπάθου: "Ο βράχος σπάει και το δέντρο κλαδεύεται" από το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου

Νηπιαγωγείο Πηγαδίων Καρπάθου: "Ο βράχος σπάει και το δέντρο κλαδεύεται" από το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και με εντολή δημάρχου κ. Νισύριου, ο βράχος που κρέμεται πάνω από το νηπιαγωγείο στα Πηγάδια της Καρπάθου θα σπάσει ενώ, το πιθανότερο, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, γερανοφόρο όχημα έκλεισε και θα βοηθήσει στο κλάδεμα του ψηλού δέντρου που υπάρχει μέσα στο χώρο του σχολείου!

Οι πληροφορίες έρχονται μέσα από τον δήμο Καρπάθου, με τις ενέργειες να κινεί ο ίδιος ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος. Την εντολή έδωσε στο τμήμα περιβάλλοντος και μάλιστα τόνισε να μην υπάρξει άλλος χαμένος χρόνος.

Με χθεσινή παρέμβαση της, η κα Κλεονίκη Καρανικόλα έθιξε το σοβαρότατο πρόβλημα που απασχολεί το 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Πηγαδίων Καρπάθου το οποίο φιλοξενεί 80 παιδιά. Η κα Καρανικόλας αναφέρει: “μετα λύπης μου έμαθα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει. Λοιπόν στο πίσω μέρος που προαυλίου χώρου υπάρχει μια πέτρα (βράχος) που κρέμεται και ανά πάσα στιγμή θα πέσει στα κεφάλια των παιδιών μας! Έχουν κλείσει οι εκπαιδευτικοί τον χώρο εκεί που βρίσκονται και οι κούνιες του σχολείου (και στερούνται τα παιδιά μας) όμως εάν πέσει ή χειρότερα όταν πέσει δεν τον σταματάει τίποτα και θα γκρεμίσει και κτήριο μαζί και φυσικά όσες ψυχουλες υπάρχουν εκεί!

Ο Δήμος νομίζω μας κοροϊδεύει χρόνια τώρα διαφορετικά θα είχε κάνει ΆΜΕΣΕΣ ενέργειες για την απομάκρυνση του βράχου για την άμεση ασφάλεια των παιδιών μας. Επίσης υπάρχει ένα πανύψηλο δέντρο μέσα στον ίδιο χώρο του σχολείου το οποίο πρέπει να κοπεί και να κάνει η ρίζα που προκαλεί προβλήματα στα πλακάκια του σχολείο και φυσικά είναι εξίσου επικίνδυνο να πέσει πάνω στο κτήριο και στα παιδιά μας!!!

Ελπίζουμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος η ευαισθητοποίηση του δημάρχου κ. Νισύριου να φέρει αποτελέσματα ωστόσο είναι απορία γιατί χρειάστηκε τόσος μεγάλο χρονικό διάστημα για να δοθεί κάποια λύση και να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα. Αν αυτός ο βράχος είχε κυλήσει τι θα είχε συμβεί; Ακόμη μια απορία υπάρχουν έγγραφες σχετικές μελέτες από τον δήμο Καρπάθου; έχει καταγραφεί επίσημα το πρόβλημα;  Πρόκειται για αποκλειστική ευθύνη που αφορά το τμήμα περιβάλλοντος δήμου Καρπάθου;

24.10.2022

Καρπαθιακά Νέα