ΥΠΑ: 75 θέσεις οδηγών σε αεροδρόμια (10 στην Κάρπαθο και 2 στην ΗΝ Κάσο)

ΥΠΑ: 75 θέσεις οδηγών σε αεροδρόμια (10 στην Κάρπαθο και 2 στην ΗΝ Κάσο)

 

Στην πρόσληψη 75 οδηγών αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι 75 θέσεις του κλάδου ΔΕ Οδηγών θα καλυφθούν με μετάταξη μονίμων ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) πολιτικών υπαλλήλων, από οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία κάθε μορφής ή Ανεξάρτητη Αρχή ή ΝΠΔΔ περιλαμβανομένων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ή εταιρειών του δημοσίου.

Η πρόσκληση για τη μετάταξη των 75 υπαλλήλων εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες Πυρασφάλειας στους Περιφερειακούς Αερολιμένες που διαχειρίζεται η ΥΠΑ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) πολιτικοί υπάλληλοι από οιαδήποτε δημόσια υπηρεσία κάθε μορφής ή Ανεξάρτητη Αρχή ή ΝΠΔΔ περιλαμβανομένων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού ή εταιρειών του δημοσίου, οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας κατέχουν οργανική θέση στο φορέα τους και τα τυπικά προσόντα του κλάδου ΔΕ οδηγών.

Η μετάταξη των μονίμων ή ΙΔΑΧ πολιτικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί σε κενή οργανική θέση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σε περίπτωση έλλειψης οργανικής θέσης θα πραγματοποιηθεί σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόσκληση.

Η κατανομή ανά αεροδρόμιο

Οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μεταταχθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα τοποθετηθούν αποκλειστικά σε περιφερειακούς Αερολιμένες εκτός Αττικής τους οποίους διαχειρίζεται η ΥΠΑ, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες όπως αυτές απεικονίζονται στον πίνακα:

Οργανική Μονάδα Περιφερειακή Ενότητα Αριθμός Θέσεων

Κρατικός Αερολιμένας Μήλου Μήλου 2

Κρατικός Αερολιμένας Σύρου Σύρου 4

Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Νήσων Αττικής 3

Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης Έβρου 9

Κρατικός Αερολιμένας Χίου Χίου 8

Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων Ιωαννίνων 6

Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου 10

Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας Λασιθίου 10

Δημοτικός Αερολιμένας Καστελόριζου Ρόδου 2

Δημοτικός Αερολιμένας Κάσου Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου 2

Δημοτικός Αερολιμένας Λέρου Καλύμνου 3

Κρατικός Αερολιμένας Νάξου Νάξου 3

Κρατικός Αερολιμένας Αστυπάλαιας Καλύμνου 3

Κρατικός Αερολιμένας Ικαρίας Σάμου 1

Κρατικός Αερολιμένας Καστοριάς Καστοριάς 2

Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου Καλύμνου 1

Κρατικός Αερολιμένας Κοζάνης Κοζάνης 1

Κρατικός Αερολιμένας Πάρου Πάρου 5

Σύνολο – 75

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, καλούνται να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που αναγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση στο τέλος του άρθρου του proson, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: d9b-tkp@hasp.gov.gr. Η αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά πρέπει να επισυνάπτονται στο ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα, σε ξεχωριστά αρχεία μορφής PDF το καθένα δικαιολογητικό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2025 και ώρα 23:59.

Πηγή: proson.gr