Υποδοχή στο πρώτο τσάρτερ την ίδια ώρα το Νότιο Αιγαίο ξαναμπαίνει σε καραντίνα και τεστ για τους Ολλανδούς

Υποδοχή στο πρώτο τσάρτερ την ίδια ώρα το Νότιο Αιγαίο ξαναμπαίνει σε καραντίνα και τεστ για τους Ολλανδούς

φωτογραφία Γιάννης Καραγεωργιάδης (facebook)

Προσγειώθηκε πριν από λίγο, 27 Μαίου 2021, η πρώτη οργανωμένη πτήση τσάρτερ από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με αεροσκάφος που αρχικά θα συνδεόταν μέσω Ρόδου λόγω της χαμηλής ζήτησης που υπήρχε αλλά μετά την κατάργηση των αυστηρών περιορισμών οι κρατήσεις ανέβηκαν και έως τώρα υπάρχουν αρκετά άτομα στο γκρουπ της πτήση ενώ στις υπόλοιπες θέσεις είναι μεμονωμένοι επισκέπτες.

Κατά την άφιξη περίμενε μια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες. Ένα παραδοσιακό κέρασμα, καρπάθικο μπακλαβά, από νέους με παραδοσιακές στολές είχε οργανώσει η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου.

Το τσάρτερ είναι της αεροπορικής εταιρείας Arkefly και του πρακτορείου της ΤUI NL (ΤUI Ολλανδίας) με αντιπροσώπους το Karpathos travel του κ. Μιχάλη Ρείση.

Επίσης αύριο στην Κάρπαθο φθάνει η πτήση της Τransavia με Ολλανδούς επιβάτες του πρακτορείου Sunweb της Ολλανδίας, με αντιπρόσωπο στην Κάρπαθο το Possi Travel του κ. Φιλιππίδη ενώ το Σαββάτο θα υποδεχθούμε Σλοβένους τουριστες του από το Panorama travel του κ. Μακρή, ενώ την Κυριακή περιμένουμε ξανά τους Ολλανδούς από το TUI NL.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του money-tourism.gr η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 30 Μαΐου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τοποθετούνται στην πορτοκαλί κατηγορία της χρωματικής κλίμακας ταξιδίων και θα απαιτούνται εξέταση – τεστ πριν την πτήση επιστροφής στην Ολλανδία και καραντίνα μετά την άφιξη.

Η εξόχως αρνητική αυτή εξέλιξη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ολλανδικής κυβέρνησης, “οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων κορονοϊού, έχει αυξηθεί στο αρχιπέλαγος” και πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναφορά αυτή οφείλεται στα πολλά κρούσματα της Καλύμνου και στην άρνηση μεγάλου μέρους των κατοίκων να εμβολιαστούν. Οι Ολλανδοί δε έχουν “ειδικό βάρος” για μεγάλες τουριστικές αγορές της περιοχής, όπως την Κω που υποδέχεται περί τους 120.000 Ολλανδούς σε ετήσια βάση

Στην ανακοίνωση του το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

holland Ολλανδία“Τελευταία επεξεργασία στις: 05-27-2021 | Εξακολουθεί να ισχύει στις: 27/5/2021

Ο χρωματικός κωδικός των νησιών του Νότιου Αιγαίου (τα νησιά αυτά στην ενότητα Coronavirus) θα αλλάξει σε «πορτοκαλί» στις 30 Μαΐου 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των μολύνσεων κορονοϊού έχει αυξηθεί σε αυτό το αρχιπέλαγος.

Από εκείνη την ημερομηνία, πρέπει να υποβάλετε ένα τεστ πριν από την αναχώρηση στις Κάτω Χώρες και να τεθείτε σε καραντίνα κατά την επιστροφή σας στις Κάτω Χώρες.

Ο χρωματικός κωδικός της Ελλάδας είναι εν μέρει κίτρινος και πορτοκαλί.

Ταξιδεύετε στην Ελλάδα και έχετε εμβολιαστεί;

Οι ελληνικές αρχές αποδέχονται την κάρτα εγγραφής εμβολιασμού από το RIVM (επίσης στα ολλανδικά) κατά την άφιξη. Μόνο μετά από μια διαμονή στο Βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου δεν χρειάζεται να τεθείτε σε καραντίνα στην Ολλανδία. Μπορείτε να διαβάσετε ποια νησιά βρίσκονται στην ενότητα «Coronavirus». Δεν υπάρχει επίσης απαίτηση δοκιμής για επιστροφές από το Βόρειο Αιγαίο και τα Επτάνησα. Εάν κάνετε μια στάση στην Αθήνα και φεύγετε από το αεροδρόμιο, θα πρέπει να έχετε εξέταση.

Μετά από μια διαμονή στην Κρήτη ή στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει να υποβληθείτε σε εξέταση -test πριν από την αναχώρηση και να τεθείτε σε καραντίνα στην Ολλανδία. Αυτό ισχύει και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τις 30 Μαΐου. Για περιορισμούς εισόδου και εξόδου, τοπικά μέτρα κορονοϊού, πληροφορίες σχετικά με υποχρεωτικές δοκιμές και καραντίνα (στο σπίτι), ανατρέξτε στην ενότητα «Coronavirus».

Διαβάστε ολόκληρες τις ταξιδιωτικές συμβουλές. πληροφορίες σχετικά με υποχρεωτικές δοκιμές και καραντίνα (στο σπίτι) υπό τον τίτλο «Coronavirus».

Οι tour operators

Ήδη οι μεγάλοι ολλανδικοί tour operators, μεταξύ των οποίων Corendon, Sunweb και TUI ανακοίνωσαν την αναστολή των προγραμμάτων τους, κάποιοι για 2 εβδομάδες και κάποιοι έως τις 3 Ιουνίου που θα υπάρξει επαναξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική κατάσταση στα Δωδεκάνησα είναι καλή, καθώς ενδεικτικά χθες στην Κω δεν υπήρξε ούτε ένα νέο κρούσμα, ενώ και στην Ρόδο ήταν 4-5. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η Κάλυμνος…

με πληροφορίες από www.mony.tourism.gr