Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με την συμμετοχή της Ζωής Σακελλιάδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με την συμμετοχή της Ζωής Σακελλιάδου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/11 η διαδικτυακή εκδήλωση (webinar) για την επίδραση της πανδημίας COVID-19 στο φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και στην προστασία των θυμάτων της. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ζητούμε συγγνώμη από τους/τις συναδέλφους που δεν κατόρθωσαν να συνδεθούν λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου αριθμού συμμετεχόντων.

Η Καλλιόπη Μιγγείρου από το #UN Women και η Ζωή Σακελλιάδου από το #UNODC παρουσίασαν με ζωντανό τρόπο τα ευρήματα από τις μέχρι τώρα έρευνες που εγείρουν ανησυχία τόσο σε σχέση με την αύξηση της ευαλωτότητας των θυμάτων και την έκθεση όλο και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως σε κίνδυνο θυματοποίησης, όσο και αναφορικά με την επιστράτευση των πόρων των κρατών στην καταπολέμηση της πανδημίας που υποβαθμίζει την δυνατότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης των διωκτικών αρχών και των φορέων προστασίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, τονίζοντας την ανάγκη συστράτευσης όλων στην καταπολέμηση αυτού του διεθνούς εγκλήματος και στην προστασία των θυμάτων.

Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση, με την ενεργό συμμετοχή των επαγγελματιών του πεδίου από φορείς του δημοσίου τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις ανησυχίες τους.

πηγή: Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης