Ειρήνη Γιάννουστα – Γιώργος Τσαμπανάκης: Μια επίσκεψη με άρωμα Καρπάθου στο Ίδρυμα Λεντάκη

Ειρήνη Γιάννουστα – Γιώργος Τσαμπανάκης: Μια επίσκεψη με άρωμα Καρπάθου στο Ίδρυμα Λεντάκη

Μια ξεχωριστή επίσκεψη, γεμάτη μνήμες, πολιτισμό και αγάπη για την Κάρπαθο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιδρύματος Λεντάκη, όπου βρέθηκαν η πρόεδρος του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου κ. Ειρήνη Γιάννουστα και ο στενός  συνεργάτης του ιδρύματος ακούραστος ερευνητής κ. Γιώργος Τσαμπανάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν ανθρώπους και φορείς με κοινό όραμα τη διατήρηση και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρπάθου.

Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης αποτέλεσε η προσφορά στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος του νέου τόμου «Όλυμπος και Διαφάνι Καρπάθου – Ηλίας Ζωγραφίδης, Δάσκαλος του Γένους», τον οποίο επιμελήθηκε ο κ. Γιώργος Τσαμπανάκης και κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα.

Πρόκειται για μια σημαντική εκδοτική εργασία που φωτίζει την προσωπικότητα και την προσφορά του Ηλία Ζωγραφίδη, ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην παιδεία και την πνευματική ιστορία της Καρπάθου.

Η δωρεά του τόμου εμπλουτίζει το αρχειακό και βιβλιογραφικό υλικό του Ιδρύματος, συμβάλλοντας στη διάσωση και διάδοση πολύτιμων ιστορικών τεκμηρίων για τις επόμενες γενιές.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αποδεικνύουν ότι η Κάρπαθος συνεχίζει να εμπνέει, να δημιουργεί και να ενώνει ανθρώπους που υπηρετούν με συνέπεια τον πολιτισμό και τη συλλογική μνήμη του τόπου.
7.7.2026

Καρπαθιακα Νέα