Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΣΙΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ" ανακοινώνει ακόμα τέσσερις επετειακές εκδηλώσεις

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΣΙΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ" ανακοινώνει ακόμα τέσσερις επετειακές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ, η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΣΙΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ “Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ” ανακοινώνει ακόμα τέσσερις εκδηλώσεις:

-29/5/2024 – Θεατρική παράσταση με το έργο «ΒΓΙΟΛΑ ΜΟΥ», του Γιάννη Νιωτάκη (Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της Κάσου, από τον αδελφοποιημένο Σύλλογο των Κρητών Ρόδου “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”). Η παράσταση θα γίνει υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου

-1/6/2024 (Σάββατο) και ώρα 7:30μ.μ. – 9:30 μ.μ. Επετειακή εκδήλωση του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας από τον πρόεδρο της Αδελφότητας Κασιωτών Ρόδου και του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου, Νίκο Κωνσταντινίδη, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείο του Δήμου Ροδίων, από τις χορευτικές ομάδες της Αδελφότητας Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ», της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», του Συλλόγου των Ολυμπιτών Ρόδου “Η ΒΡΥΚΟΥΣ” (Ανοικτή είναι η συμμετοχή και άλλων χορευτικών ομάδων των Πολιτιστικών Συλλόγων)

-7/6/2024 (Παρασκευή) και ώρα 7:30μ.μ. Παρουσίαση του Βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο «Ιστορία της Ηρωικής Νήσου Κάσου» στο Νεστορίδειο Μέλαθρον (στο θερινό θέατρο ή στην εσωτερική αίθουσα). Στην παρουσίαση θα λάβουν μέρος ο Γιάννης Νιωτάκης, επίτιμος πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου “Ο Ψηλορείτης”, και ο Μανόλης Μακρής, πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου Μανόλης Μακρής. Θα προβληθούν σχετικά video για την Ηρωική Νήσο Κάσο

-9/6/2024 (Κυριακή) και ώρα 8 μ.μ. Θεατρική παράσταση με το έργο «Μέλι από την Σμύρνη – Λάδι από την Κνωσό» (Η παράσταση να αφιερωθεί στο Ολοκαύτωμα της Κάσου) (Η παράσταση να αφιερωθεί στο Ολοκαύτωμα της Κάσου). (Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της Κάσου, από τον αδελφοποιημένο Σύλλογο των Κρητών Ρόδου “Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ”). Η παράσταση θα γίνει υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.

-Το 7ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων, το οποίο διεξάγεται Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2024 στη Ρόδο, έχει τιμώμενο νησί την Ηρωική Νήσο Κάσο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δελτίο τύπου

16.4.2024

Καρπαθιακα Νέα