Πρόσκληση για ένα ταξίδι περιπέτειας στην Κάρπαθο από την comboride!

Πρόσκληση για ένα ταξίδι περιπέτειας στην Κάρπαθο από την comboride!

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
FULL: 23 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

SHORT: 23 – 29 Ιουλίου

Δυνατότητα JOIN-IN Karpathos Full ή Short

Η Κάρπαθος δεν είναι νησί – είναι εμπειρία.

Τιρκουάζ νερά, ορεινά χωριά με παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ασυναγώνιστα ηλιοβασιλέματα.

Θα πάμε έτοιμοι να εκπλαγούμε από την ανέγγιχτη ομορφιά του, τα μοναδικά έθιμα και τους περήφανους κατοίκους.

Σε τούτο το νησί ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη οι ντόπιοι έχουν βρει το μυστικό για να ζήσουν καλά και τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, στήνουν αυτοσχέδια γλέντια με λύρες, τσαμπούνες λαούτα και βιολιά. Μαγειρεύουν μακαρούνες και κατσικάκια απ’ τα δικά τους…. 6500 χιλιάδες κάτοικοι απλωμένοι σε ένα απροσπέλαστο παρά μόνο με μονοπάτια μακρόστενο νησί.

Προικισμένο όμως με μεγάλες εναλλαγές, ψηλά βουνά, απόκρημνες χαράδρες και χείμαρρους να συνυπάρχουν με βαθιές σπηλιές καταπράσινες κοιλάδες και πηγές με κρυστάλλινα νερά.

Οι πρώτοι κάτοικοι αγάπησαν τόσο το νησί τους που ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο για να απαγάγουν τους Θεούς και να τους φέρουν να ζήσουν εδώ Εδώ ανατράφηκε και η Αθηνά, λέει η μυθολογία!

Με την υποταγή της στους Ρωμαίους απέκτησε στρατηγική σημασία σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία δέχτηκε επιθέσεις από πειρατές ενώ μέχρι το 1538, που την κατέλαβε για λογαριασμό των Τούρκων ο περιβόητος Μπαρμπαρόσα, ανήκε στους Βενετσιάνους.

Μετά το 1821 η Κάρπαθος παρέμεινε υπό Οθωμανική κατοχή την οποία το 1912 διαδέχεται η Ιταλική μέχρι να ενσωματωθεί στην Ελλάδα το 1944.

Τα χωριά της είναι το ένα ομορφότερο του άλλου. Η Όλυμπος με τους πέτρινους ανεμόμυλους, η Βολάδα με τα ασπρισμένα δρομάκια της και τις λουλουδιασμένες αυλές της, το Όθος, το ψηλότερο της Καρπάθου που συχνά χάνεται στα σύννεφα, το αγροτικό Σπόα που διατηρούν αυστηρά τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, η απλοϊκή Αυλώνα και το Τρίστωμο με τα ελάχιστα πλέον σπίτια που τα φτάνεις μόνο με βάρκα ή τα πόδια.

Πόδια – Κάρπαθος – Παράδεισος Πεζοπόρου.

Το νησί που το όνομά του περικλείει τη λέξη μονοπάτι….

KarPATHos

SCHEDULE & ACTIVITIES
Παρασκευή 23 Ιουλίου

Αναχώρηση με το πλοίο από Πειραιά στις 6μμ και άφιξη στα Πηγάδια Καρπάθου στις 8:15 του Σαββάτου

Σάββατο 24 Ιουλίου

Το πλοίο μας αποβιβάζει στα Πηγάδια Καρπάθου

Ενσωμάτωση με όσους έχουν επιλέξει να μας συναντήσουν στο νησί

Φαγητό και ύπνος σε δωμάτια στα Πηγάδια

Τα Πηγάδια, χτισμένα στο κόλπο του Βρόντη είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Φιλοξενούν το κεντρικό λιμάνι της Καρπάθου, πλήθος από μαγαζιά, ταβέρνες, καφετέριες, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού που ακούει στο ίδιο ακριβώς όνομα «Πηγάδια». Τα περισσότερα σπίτια είναι καινούρια, χτισμένα από ομογενείς της Αμερικής οι οποίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί για τις διακοπές τους. Δε λείπει όμως και η ιστορία καθώς το χωριό είναι κτισμένο στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ποσείδιο, τείχη της οποίας σώζονται μέχρι σήμερα. Το βέβαιο είναι ότι τα Πηγάδια θα αποτελέσουν τη πρώτη μας επαφή με το νησί και ενδεχομένως και την πιο πολύβουη καθώς τις επόμενες μέρες το βουνό και τα μικρά ήσυχα χωριά του νησιού θα είναι το φόντο της πεζοπορικής μας διαδρομής.

Κυριακή 25 Ιουλίου

Μετακίνηση με τοπικό jeep στο Όθο

Πεζοπορία Όθο – Λαστός, Απόσταση 7 χιλιόμετρα, Διάρκεια 3,5 ώρες, Υψομετρικά +400 -150, Δυσκολία 1-2 (εύκολο-μέτριο)

Υπαίθριο φαγητό και διανυκτέρευση στο Λαστό σε σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Πρωινό μπάνιο, το προλαβαίνουμε, και μετάβαση από τα Πηγάδια στον Όθος, το ορεινότερο χωριό του νησιού σε υψόμετρο 514μ. που πολλές φορές χάνεται μέσα στα σύννεφα. Σπίτια χτισμένα με παραδοσιακή τεχνική και με θέα τα ανατολικά παράλια του νησιού. Στο Όθο θα βρούμε την ευκαιρία για ένα γρήγορο καφέ χαζεύοντας την ωραιότερη θέα του νησιού, όπως πολλοί λένε, πριν ξεκινήσουμε πεζοπορικά για το Λαστό.

Η πρώτη πεζοπορία μας ξεκινά, περνάμε έξω από τη Κοίμηση της Θεοτοκου, ιστορικά διατηρητέο μνημείο και αφήνοντας πίσω μας το Όθο, συνεχίζουμε με κατεύθυνση τα Μέλουρα και τη Βωλάδα την οποία και προσπερνάμε. Συνεχίζουμε ανηφορικά για το οροπέδιο του Λαστού. Το τοπίο ορεινό, ανάμεσα σε χωράφια, αγροτόσπιτα και ξωκλήσια. Η διαδρομή μας θα τερματίσει έξω από τη ταβέρνα «καλή καρδιά» που με λύπη μάθαμε ότι φέτος θα παραμείνει κλειστεί. Εκεί θα στήσουμε τις σκηνές μας και το πρώτο μας βράδυ στην ορεινή Κάρπαθο μόλις ξεκινά. Φαγητό και πρωινό θα φροντίσει για εμάς η Ευαγγελία η οποία θα μας συνοδεύει σχεδόν σε ολόκληρο το ταξίδι μας.

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Πεζοπορία Α: Λαστός – Καλή Λίμνη (Karpathos Summit 1215μ) και επιστροφή, Απόσταση 4,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 2,5 ώρες, Υψομετρικά +400 -400, Δυσκολία 2 (μέτριο)

Πεζοπορία Β: Λαστός – Σπόα, Απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρικά +290 -650, Δυσκολία 1-2 (εύκολο – μέτριο)

Φαγητό στη Σπόα

Διανυκτέρευση στη Σπόα σε σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο​

Πρωινό και μάζεμα εξοπλισμού το οποίο και φορτώνουμε στο αυτοκίνητο που μας συνοδεύει. Σήμερα η μέρα μας επιφυλάσσει τη ψηλότερη κορυφή της Καρπάθου τη Καλή Λίμνη σε υψόμετρο 1215. Προορισμός μας είναι το χωριό Σπόα η διαδρομή ορεινή με λιγοστά πεύκα και περίσσια πέτρα. Λίγο πριν την είσοδο μας στο χωριό μας καλωσορίζουν παλιοί πέτρινοι ανεμόμυλοι που κάποτε λειτουργούσαν μετατρέποντας το Καρπαθιώτικο στάρι σε αλεύρι. Το χωριό όμορφο και γραφικό με  παραδοσιακά καφενεία και στενά δρομάκια, το όνομα του οποίου μάλλον προέρχεται από το «ε-σποδα» που σημαίνει μέρη που βρίσκονται στα νότια. Σε ένα από αυτά (τα καφενεία), θα σβήσουμε τη δίψα μας με μια παγωμένη μπίρα ελπίζοντας οι ψαράδες του χωριού να έχουν φροντίσει για μια γερή ψαριά από Μένουλα. Η Μένουλα είναι ένα ψαράκι Σποϊτικο συγγενικό της μαρίδας όπου είναι δεμένο με τα νερά του Αγ. Νικόλα, το απάνεμο κόλπο της Σπόα. Ένα από τα ξωκλήσια του νησιού θα αποτελέσει και το βραδινό μας καταφύγιο.

Τρίτη 27 Ιουλίου

Πεζοπορία Σπόα – Όλυμπος (πολύωρη πεζοπορία αλλά με δυνατότητα διαφυγής στα μισά), Απόσταση 17 χιλιόμετρα, Διάρκεια 7,5 ώρες, Υψομετρικά +740 -680, Δυσκολία 2+ (μέτριο, το + λόγω της απόστασης)

Φαγητό στην Όλυμπο

Διανυκτέρευση σε δωμάτια στην Όλυμπο

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Πρωινό, μάζεμα και φόρτωμα εξοπλισμού και φύγαμε για την Όλυμπο.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει ακολουθώντας το βασικό μονοπάτι που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι Καρπαθιώτες για να μεταβούν από το νότιο στο βόρειο μέρος του νησιού. Θα περάσουμε κάτω από τη Κουλούρα με υψόμετρο 710μ και θα συνεχίσουμε για Κεφαλά. Εκεί τη πορεία μας θα διακόψει αμαξωτός δρόμος που όμως σχετικά σύντομα θα μετατραπεί σε ένα όμορφο καλντερίμι. Αυτό το δεύτερο μέρος ίσως και το πιο όμορφο της Καρπάθου με θέα το πέλαγος θα μας οδηγήσει στην Αποσκίνου, το Μάτσου Πίτσου της Καρπάθου όπως κάποιοι θέλουν να το λένε και τη πρώτη μας οπτική με το όρος του Πρ. Ηλία όπου πίσω από τη κορυφή του (υψ. 719μ) κρύβεται η Όλυμπος.

Άφιξη στην Όλυμπο, φαγητό και ξεκούραση σε δωμάτια

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Ελεύθερο πρόγραμμα στην Όλυμπο

Tip: υπάρχει λεωφορείο για την κοντινότερη παραλία

Απογευματινή γνωριμία με τα τοπική διατροφή της Καρπάθου – μαγείρεμα – φαγητό / φτιαχτό μόνος σου

Διανυκτέρευση στην Όλυμπο σε δωμάτια

Όλυμπος, σε υψόμετρο 310μ, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Καρπάθου χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Πολύχρωμα σπίτια σαν ψηφιδωτό πάνω στη πλαγιά του Όρους Πρ. Ηλία. Για την ιστορία το χωριό κτίστηκε την εποχή της εικονομαχίας κάπου ανάμεσα τον 7ο και 9ο αιώνα από τους κατοίκους της Βρουκούντας και της Νισύρου. Η απόκρημνη θέση του αποτέλεσε συνειδητή επιλογή καθώς τους προστάτευε από τις επιδρομές των Αράβων, η δε θέα στη θάλασσα τους έδινε σήμα για τυχόν Πειρατές δίνοντας τους το χρόνο να κλειστούν στο κάστρο τους, ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα.

Στην Όλυμπο θα περάσουμε μια ολόκληρη μέρα, ελεύθερη από πεζοπορίες δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να «χαθεί» μέσα στα σοκάκια της. Το απόγευμα, για όποιον το επιθυμεί, μας ακολουθεί! Εμείς θα βρεθούμε στο παραδοσιακά κτισμένο σπίτι της Ευαγγελίας, σε θέση με θέα όλο το χωριό. Εκεί θα μυηθούμε σε τοπικές μαγειρικές και γεύσεις από ντόπια υλικά … δε το χάνω με τίποτα!!!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 

Ολοκλήρωση Α’ σκέλους (short)

Αποδέσμευση όσων έχουν επιλέξει να έρθουν για αυτές τις λιγότερες ημέρες και μετακίνησή με jeep στο Διαφάνι όσων φεύγουν με το πλοίο.

Το πλοίο τους σαλπάρει στις 12:50 και φτάνει Πειραιά πρωί Παρασκευής 11:10

Για τους υπόλοιπους κάπου εδώ αρχίζει το Hard Core

Πεζοπορία Όλυμπος – Αυλώνα, Απόσταση 4,5 χιλιόμετρα, Υψομετρικά +190 -85, Δυσκολία 1 (εύκολο)

Φαγητό στη μοναδική ταβέρνα στην Αυλώνα

Διανυκτέρευση σε Σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Αποχαιρετάμε την Όλυμπο αλλά και τους βιαστικούς μας συνοδοιπόρους και ξεκινάμε πεζοπορικά για Αυλώνα. Τα πράγματα φορτωμένα στο αυτοκίνητο που μας συνοδεύει.

Η πεζοπορία σχετικά σύντομη με χαμηλή και θαμνώδης βλάστηση.  Στα μισά της διαδρομής συναντάμε το εκκλησάκι του Κωνσταντίνου και της Ελένης με υπέροχη θέα στον οικισμό του Ολύμπου και της Αυλώνα.

Άφιξη στην Αυλώνα, στήσιμο σκηνών, φαγητό στης Γιάννας… ψωμί από αλεύρι ντόπιο, αγκινάρες, πατάτες με αυγά και ότι της βγάλει το χωράφι…με δυσκολία κρατιέμαι…

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Πεζοπορία Αυλώνα – Τρίστομο, Απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 3,5 ώρες, Υψομετρικά +260 -530, Δυσκολία 1-2 (εύκολο – μέτριο)

Στο Τρίστομο δεν φτάνει δρόμος, ο κάθε ένας μας μεταφέρει τον εξοπλισμό του. Ότι δεν χρειαζόμαστε μπορεί να μεταφερθεί με το αυτοκίνητο συνοδείας στο Διαφάνι που εμείς θα καταλήξουμε πεζοπορικά την επόμενη.

Διανυκτέρευση στο Τρίστομο στη μοναδική κατοικία-ξενώνα του οικισμού (κοιμίζει έως έξι άτομα) ή σε σκηνές

Πρωινό και φύγαμε για Τρίστομο!

Η διαδρομή ακολουθεί αρχαίο μονοπάτι που οδηγούσε στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Κάθε βήμα, μας απομακρύνει από τον πολιτισμό οδηγώντας μας στον έρημο οικισμό του Τριστόμου όπου πανοραμική θέα του θα έχουμε φτάνοντας στο διάσελο που σχηματίζει το όρος Ορκίλλι (υψ. 713μ) με το όρος Άρδα (υψ. 566μ.). Ο κόλπος του αποτελεί φυσικό λιμάνι της περιοχής όπου παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως Ιταλικός ναύσταθμος.

Στην αυλή παραδοσιακής κατοικίας που λειτουργεί και σαν ξενώνας αλλά και γύρω από αυτήν θα στήσουμε τις σκηνές μας και γιατί όχι μια απογευματινή βουτιά στα καθαρά νερά του.

Κάποιοι, μέχρι έξι, οι πιο τυχεροί ή οι πλέον κουρασμένοι, μπορούν να φιλοξενηθούν στον ξενώνα… οι υπόλοιποι κατά τα γνωστά!

Το βράδυ μας περιμένει μπάρμπεκιου με ντόπιο αρνάκι και κρασί .. ευτυχώς οι σκηνές δεν θα είναι μακριά 😉

Σάββατο 31 Ιουλίου

Πεζοπορία Τρίστομο – Διαφάνι, Απόσταση 11 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4-5 ώρες, Υψομετρικά +285 -345, Δυσκολία 1-2 (εύκολο – μέτριο)

Ο κάθε ένας μεταφέρει τον εξοπλισμό του (δεν υπάρχει αμαξιτός δρόμος)

Διανυκτέρευση σε δωμάτια στο Διαφάνι

Τελευταία μέρα πεζοπορίας.

Πρωινό και ξεκινάμε για Διαφάνι.

Το Διαφάνι αποτελεί το βόριο λιμάνι του νησιού.

Η πορεία μας πηγαίνει παράλληλα με τη θάλασσα όπου στη θέση Βάναντα (περίπου στα μισά της διαδρομής), θα μας δώσει την ευκαιρία για μια γρήγορη βουτιά. Από εκεί

ακολουθώντας χωματόδρομο θα φτάσουμε στον τελευταίο μας προορισμό το Διαφάνι.

Κυριακή 1 Αυγούστου

Ολοκλήρωση σκέλους “Full Stay”, αποδέσμευση όσων έχουν επιλέξει αν έρθουν με δικό τους τρόπο

Οι υπόλοιποι παίρνουν το πλοίο που αναχωρεί για Πειραιά στις 08:55 το πρωί και…

Δευτέρα 2 Αυγούστου

12:55 Άφιξη Πειραιά

KarPATHos is over 🙁

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης με αεροπλάνο ή δρομολόγια πλοίων σε άλλες από τις προεπιλεγμένες από το Combo ημερομηνίες.

Ενσωμάτωση με την υπόλοιπη ομάδα το Σάββατο 24 Ιουλίου στα Πηγάδια (8:15μμ) και αποδέσμευση το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουλίου στην Όλυμπο ή το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου στο Διαφάνι

οι ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ θα πραγματοποιηθούν σε

ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ στα χωριά όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (Πηγάδια, Όλυμπος, Διαφάνι)

και σε

ΣΚΗΝΕΣ που θα στήσουμε σε προεπιλεγμένα Camps (Λαστό, Σπόα, Αυλώνα, Τρίστομο).

Οι σκηνές είναι του Combo, στήνονται πανεύκολα και θα βοηθάμε σε αυτό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τη δική του σκηνή!

Το κόστος των δωματίων και των σκηνών περιλαμβάνονται στο κόστος της εκδρομής. Όσοι τυχεροί κοιμηθούν στα έξι κρεβάτια του Τριστόμου δεν θα χρεωθούν κάτι παραπάνω!

οι ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ που αναφέρονται στο πρόγραμμα θα γίνουν με τοπικό jeep και περιλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Μοιρασμένος σε δύο σακίδια, ένα ημερήσιας πεζοπορίας 25 περίπου λίτρων και ένα μεγαλύτερο 45-60 λίτρα για όλα τα υπόλοιπα.

Για την κάθε ημέρα θα χρειαστούμε εξοπλισμό ορεινής πεζοπορίας, μποτάκια πεζοπορικά, κολάν ή ελαφρύ παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι (ένα κοντομάνικο και ένα μακρυμάνικο από πάνω) και fleece-άκι ή softshell για πιο πάνω, αντιανεμικό αδιάβροχο και σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας (περίπου 25 λίτρων) για όποιο ρούχο περισσεύει και τα σνακς με το νερό. Προαιρετικά μπατόν και γκέτες. Φακός, καπέλο, αντηλιακό.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός μας θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ένα σακίδιο (όχι βαλίτσες, όχι σακ βουαγιάζ, όχι σακούλες  κλπ) και θα μεταφέρεται καθημερινά προς τα σημεία προορισμού μας με τοπικό jeep.

Προαναφέραμε πως οι Σκηνές παρέχονται από το Combo. Είναι ελαφριές και στήνονται εύκολα κάτι στο οποίο θα βοηθάμε και εμείς.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τη δική του σκηνή αρκεί να μας ενημερώσει κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Όλοι πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με υπνόσακο και υπόστρωμα. Αποφύγετε υπνόσακο “παραλίας” μιας και στα 1000 μέτρα υψόμετρο της Καρπάθου οι νυχτερινές θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά καλοκαιρινές θα είναι.

Περισσότερα για τον εξοπλισμό εδώ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ από και προς τα σημεία διανυκτέρευσης με τοπικό jeep, εμείς μεταφέρουμε στην πλάτη τα απαραίτητα της ημερήσιας πεζοπορίας

ΠΡΟΣΟΧΗ στις δύο τελευταίες πεζοπορίες στο βορειότερο μέρος του νησιού, δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο παρά αποκλειστικά και μόνο από μονοπάτι. Η μεταφορά του εξοπλισμού μας θα γίνει από εμάς τους ίδιους, στην πλάτη μας… κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουμε φροντίσει για την κατανομή των πραγμάτων στις τσάντες (σακίδια) μας.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ δεν απαιτείται.

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ η εκδρομή είναι παρεΐστική και φιλική με μοναδικό σκοπό να βρεθούμε και να περπατήσουμε στο απόμακρο πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Τα μονοπάτια ακολουθώντας το ανάγλυφο του νησιού έχουν πυκνά ανεβοκατεβάσματα. Ο πεζοπορικός μας ρυθμός θα είναι χαλαρός και ξεκούραστος για όλους!

LAST DETAILS με λεπτομερές πρόγραμμα σημεία και ώρες συνάντησης θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

ΠόΣΟ

€540 FULL FIX, με τα προκαθορισμένα δρομολόγια πλοίων

€460 FULL FREE, με δική σου επιλογή μετάβασης και αναχώρησης

€410 SHORT FIX, με τα προκαθορισμένα δρομολόγια πλοίων

€330 SHORT FREE, με δική σου επιλογή μετάβασης και αναχώρησης

ADD ONs προαιρετικά

€10 ακτοπλοϊκά σε καθίσματα αεροπορικού τύπου

€60 ακτοπλοϊκά σε 4κλινη καμπίνα, κατά άτομο

€70 ακτοπλοϊκά σε 2κλινη καμπίνα, κατά άτομο

€25 τη συμμετοχή στη γευσιγνωσία της Ολύμπου. Περιλαμβάνει μάθημα μαγειρικής μαζί με πλήρες γεύμα και δοκιμή φρέσκου θυμαρίσιου μελιού με παραδοσιακούς λουκουμάδες καθώς και παρουσίαση σε power point για την ιστορία και τις παραδόσεις της Καρπάθου και της Ολύμπου

Στο Κόστος Συμμετοχής Περιλαμβάνονται έρευνα, σχεδίαση, καθοδήγηση, συνοδεία, φόροι, ακτοπλοϊκά deck, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, σκηνές, τοπικές μετακινήσεις, μεταφορά εξοπλισμού (με εξαίρεση τις δύο τελευταίες ημέρες), βραδινό φαγητό και το πρωινό της επόμενης για τις διανυκτερεύσεις σε Λαστό και Τρίστομο

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής και προκαταβολή το €180 (οδηγίες θα σταλούν με email)

Η αποπληρωμή της εκδρομής θα γίνει στην Κάρπαθο.

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ για την όποια πληρωμή τους, εξοικονομώντας χρήματα αλλά και δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε θέματα που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία για την εκδρομή.

Τα παραπάνω κόστη συμμετοχής αφορούν στις θέσεις που θα κατοχυρωθούν μέχρι 30 Ιουνίου και η προκαταβολή πραγματοποιηθεί στο γραφείο του συλλόγου.

Επιβάρυνση €50 για πληρωμή της προκαταβολής σε τράπεζα ή μετά την 30 Ιουνίου.

Το νησί δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό, ειδικά στις περιοχές και στα χωριά που θα κινηθούμε εμείς, επί πλέον τα δρομολόγια των πλοίων είναι ελάχιστα.

Η έγκαιρη κράτηση θέσης βοηθάει στη διοργάνωση αλλά και στην αποφυγή απροόπτων.

Δικαίωμα ακύρωσης μέχρι 10 Ιουλίου.

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, παρεΐστικη είπαμε…

Δήλωσε όταν είσαι σίγουρος ώστε να μην στερήσεις τη συμμετοχή σε κάποιον άλλο.

Contact: George Leo, 6984656300