Νησιωτικότητα θα πει ταξιδεύω αεροπορικώς για Κάρπαθο και πληρώνω για τη βαλίτσα μου!

Νησιωτικότητα θα πει ταξιδεύω αεροπορικώς για Κάρπαθο και πληρώνω για τη βαλίτσα μου!

Και μπαίνεις λοιπόν να κλείσεις αεροπορικό  εισιτήριο με την Aegean για Κάρπαθο και καταλαβαίνεις ότι δικαιούσαι μόνον χειραποσκευή! Αν θέλεις βαλίτσα πρέπει να πληρώσεις. Σιωπηλά και χωρίς πολλές κουβέντες καταπίνουμε κι αυτή την αύξηση.

Οι υποψήφιοι βουλευτές κάνουν παρέλαση στο νησί, εντοπίζουν τα προβλήματα, αλλά κυρίως εντοπίζουν ότι γίνεται στον τόπο και όσο μπορούν σπεύδουν να βάλουν κάπου την υπογραφή τους.

Και καλά, αυτοί παλεύουν για την προσωπική τους καριέρα, κυνηγούν μια θέση στο κοινοβούλιο. Οι κλακαδόροι που χειροκροτούν; λες και έχουμε αιώνια υποχρέωση επειδή λέει, για παράδειγμα, «τόλμησαν» να βάλουν ένα πλοίο της προκοπής, αυτοί προκαλούν μεγαλύτερη εντύπωση.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη νησιωτικότητα που είναι και της μόδας! Ως όρος πάει κι έρχεται, όμως στην ουσία τι έχει γίνει; Κάποιοι θα σπεύσουν και θα υπερασπιστούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για τα χρήματα που ξόδεψε στην Κάρπαθο. Κάποιοι άλλοι θα προτάξουν τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως δικαίως θυμηθούν τον μακαρίτη τον Νεκτάριο Σαντορινιό και τους αγώνες του. Όμως η ουσία είναι το ίδιο το νησί, διεκδικεί με σθένος όλα όσα του ανήκουν;

Λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες και ακόμη μια φορά οι υποσχέσεις  δίνουν και παίρνουν. Αν κάτι πρέπει κρατήσουμε είναι ότι στην επόμενη κυβέρνηση δεν θα υπάρχει Γεραπετρίτης σε θέση κλειδί να ακούει και να ανοίγει πόρτες. Άραγε μπορούμε να  ελπίσουμε σε μεγαλόπνοα σχέδια; Ποιος θα αναλάβει να διεκπαιρεώσει τις καφενειακές μας απαιτήσεις όταν εμείς ως κοινωνία δεν έχουμε μάθει να απαιτούμε με σθένος και κυρίως μαζικά τα αυτονόητα; Εδώ ως δήμος δεν μπορούμε να ταίσουμε τα αδέσποτα γατιά και ως περιφέρεια δε συντηρούμε το κτήριο σύμβολο του νησιού μας.

Στο όνομα της νησιωτικότητας και των δρόμων, που έχουν ιερή υποχρέωση να ανοίγουν όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα κοινά και όχι να σιωπούν σα να είναι μουγγοί και κουφοί, ας πληρώσουμε για ακόμη μια φορά το μάρμαρο, πιο απλά ας πληρώσουμε τις βαλίτσες μας όσοι ταξιδέψουμε αεροπορικώς για Κάρπαθο και ας μη ξεχάσουμε να τους πούμε και ευχαριστώ!

 

Μανώλης Δημελλάς

13.5.2023

Καρπαθιακά Νέα