Ιστορική στιγμή για την Κάρπαθο: Άφιξη πρώτης πτήσης της αεροπορικής εταιρίας «Volotea»

Ιστορική στιγμή για την Κάρπαθο: Άφιξη πρώτης πτήσης της αεροπορικής εταιρίας «Volotea»

Ο Δήμος Καρπάθου είναι στη χαρά να ανακοινώσει την άφιξη της πρώτης πτήσης της αεροπορικής εταιρίας «Volotea» από την Νάπολη της Ιταλίας στο αεροδρόμιο του νησιού μας.

Αυτή η εξαιρετική στιγμή έλαβε χώρα την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2023 και αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην αεροπορική σύνδεση της Καρπάθου με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα νέα δρομολόγια της εταιρίας θα συνδέουν το νησί με δύο πόλεις της Ιταλίας, την Νάπολη και την Βενετία τρείς φορές την εβδομάδα και θα παρέχουν μία νέα ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ομορφιά της Καρπάθου.

Η άφιξη της «Volotea» στην Κάρπαθο ανοίγει νέες δυνατότητες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας. Ο Δήμος Καρπάθου με συνεχόμενες ενέργειες αλλά και με οικονομική υποστήριξη για το διαφημιστικό πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρίας «Volotea» προκάλεσε την επιλογή της Καρπάθου ως προορισμού από την Νότια Ιταλία. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και θα ενισχύσει την τουριστική βιωσιμότητα του νησιού μας.

Για την πρώτη ιστορική άφιξη ο Αντιδήμαχος Τουρισμού κ Εμμανουήλ Παραγυιός τόνισε :

“Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για την επίτευξη του στόχου που θέσαμε και τη συνεισφορά της εταιρείας από εδώ και στο εξής στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιβάτες θα απολαύσουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και μια ευχάριστη αεροπορική εμπειρία.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωάννη Δαουράκη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια, έχει βοηθήσει ουσιαστικά στην παρουσίαση της Καρπάθου στις εκθέσεις τουρισμού, φέρνοντας μας σε επαφή με παράγοντες του τουρισμού, δημοσιογράφους, και Tour operator.

Εκπροσώπησε την Κάρπαθο, τη Κάσο και την Σητεία σε κάποιες εκδηλώσεις στη Νάπολη, που ήταν αφιερωμένα στα ελληνικά νησιά. Μας προωθεί με πάθος, γιατί σαν Κρητικός που είναι, θέλει να βοηθήσει τα γειτονικά νησιά.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της Ομάδας εργασίας Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου: κα. Αναστασία Σκούλλου, κα. Δέσποια Νταργάκη, κα. Φωτεινή Φράγκου και κ. Πάρη Παπαδημητρίου για την συμμετοχή τους στην υποδοχή αυτή.

Τέλος, το ζαχαροπλαστείο «Κανίσκι» για την δωρεά των τοπικών γλυκών και τους μουσικούς κ. Ανδρέα και Μιχάλη Ζωγραφίδη για την συμμετοχή τους. ”

Κάρπαθος 02 Ιουνίου 2023

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

Δελτίο τύπου

2.5.2023

Καρπαθιακα Νέα