Μιχάλης Χανιώτης: "Ο ανθρωπιστής Αλέξανδρος Γεωργιάδης ήταν ο αρχικατάσκοπος της OSS, με αντι-ηρωϊκή νοοτροπία!"

Μιχάλης Χανιώτης: "Ο ανθρωπιστής Αλέξανδρος Γεωργιάδης ήταν ο αρχικατάσκοπος της OSS, με αντι-ηρωϊκή νοοτροπία!"

Όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει η Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου και τον σύλλογο ΟΘΟΥΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ θα συνδιοργανώσουν μια σειρά εκδηλώσεων προς τιμή του ΟΘΕΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στην Κάρπαθο στις 7 και 8 Αυγούστου 2022.

Με αφορμή λοιπόν αυτό τις εκδηλώσεις, ο π. Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Μιχάλης Χανιώτης,  μας ενημερώνει για την πορεία της προετοιμασίας και όπως αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα, “η ομάδα που χειρίζεται το θέμα έχει κάνει σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά εδώ και στο εξωτερικό. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στις εκδηλώσεις και είναι εντυπωσιακά”.

Μάλιστα ο κ. Χανιώτης, μας έδωσε και το στίγμα αυτών των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που για πρώτη φορά θα γίνουν  στην Κάρπαθο  με κεντρικό πρόσωπο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.

“Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το θάρρος ,τον πατριωτισμό, τις ανθρώπινες αρετές των Καρπάθιων εκείνης της εποχής πού έδρασαν υπέρ της ελευθερίας και δεν ήταν ούτε λίγοι ούτε τυχαίοι. Τό παράδειγμα του Γεωργιάδη είναι χαρακτηριστικό καθώς, αν και δραστήριος, αδάμαστος, επιδέξιος και επινοητικός αρχικατάσκοπος της OSS, παρέμενε πάντα ανθρωπιστής και μάλιστα με χαρακτηριστική αντι-ηρωϊκή νοοτροπία! Είναι καιρός λοιπόν να φανεί η ουσία των γεγονότων και το ήθος των ανθρώπων που, στα δύσκολα, κράτησαν την Ελλάδα και τον κόσμο στους ώμους τους, αυτών που κατά τον Σεφέρη σηκώνοντας τις μεγάλες πέτρες βουλιάζουν…”

Τη συμβολή του Οθείτη Αλέξανδρου Γεωργιάδη στην λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έκανε ευρύτερα γνωστή η Φωτεινή Τομαή, με το βιβλίο της «Κωδικός Γκάντερ: ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του πολέμου», φέρνοντας στην επιφάνεια αλήθειες που οι εμπλεκόμενοι σε ένα πόλεμο, είτε ως σύμμαχοι, είτε ως ουδέτεροι, είτε ως εχθροί, τα κρατούν εφτασφράγιστα.