Σημαντική πρωτοβουλία από Καρπάθιο γιατρό Αλέξανδρο Καμαράτο στον Δήμο Πειραιά

Σημαντική πρωτοβουλία από Καρπάθιο γιατρό Αλέξανδρο Καμαράτο στον Δήμο Πειραιά

Μια σημαντική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει αφάνταστα δημότες και κατοίκους του Πειραιά που δεν έχουν τρόπο να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου για το εμβόλιο κατά του COVID-19, ανέλαβε ο δήμος του Πειραιά διά του υπευθύνου δημοτικού Συμβούλου για τα ΚΕΠ Αλέξανδρου Καμαράτου, ο οποίος με την ιδιότητα του ως παθολόγος είναι και υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου.

kamaratosΌπως αποκάλυψε ο κ. Καμαράτος μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον Νίκο Παρασκευά με την Κωνσταντίνα Πετούση, από την Δευτέρα όσοι είναι άνω των 80 ετών και θέλουν να κάνουν το εμβόλιο αλλά δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν, θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς ραντεβού στα ΚΕΠ του δήμου και να κλείνουν το αντίστοιχο ραντεβού του εμβολιασμού τους στο Τζάνειο, και την καθορισμένη ημέρα και ώρα θα πηγαίνει όχημα του δήμου με συνοδό εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα τους παραλαμβάνει και θα τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και της παρακολούθησης θα τους επιστρέφει στην οικία τους. Η εν λόγω δράση δεν αφορά σε κατάκοιτους λόγω του ότι για την μεταφορά τους απαιτείται ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμαράτο, στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά υπάρχει επάρκεια εμβολίων και οι εμβολιασμοί γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Μάλιστα, υπάρχει ειδική ομάδα γιατρών οι οποίοι παραλαμβάνουν τον υποψήφιο, εξετάζουν το ιστορικό του και στην συνέχεια του δίνουν την άδεια να εμβολιαστεί.

Σε περίπτωση που η ιατρική ομάδα διαπιστώσει αλλεργίες σε συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες που εμπεριέχονται στο εμβόλιο απαγορεύει τον εμβολιασμό. Με τον τρόπο αυτό οι εμβολιασμοί γίνονται με πλήρη ασφάλεια και ο κόσμος δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία.

Καθημερινά εμβολιάζονται περί τα 150 άτομα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, εκτός από εκείνα που κάνουν την δεύτερη δόση ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3000 εμβολιασμοί.

Ν. Παρασκευάς – Κ. Πετούση

πηγή www.kanaliena.gr