Ο υπ. Δήμαρχος Καρπάθου Γιώργος Αναστασιάδης συμμετέχει σε έκθεση εικαστικών τεχνών στη Ρόδο   

 Ο υπ. Δήμαρχος Καρπάθου Γιώργος Αναστασιάδης συμμετέχει σε έκθεση εικαστικών τεχνών στη Ρόδο   

 Ο υπ. Δήμαρχος Καρπάθου Γιώργος Αναστασιάδης συμμετέχει , με τρεις φωτογραφίες του σε έκθεση εικαστικών τεχνών στη Ρόδο.                  

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 ξεκίνησε το 7ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων. Η ενδιαφέρουσα  έκθεσης εικαστικών τεχνών είναι σε εξέλιξη στο θόλο Ντεμιγύ στην πόλη της Ρόδου.

Συμμετέχουν  με έργα τους, φωτογραφικά, ζωγραφικά, σχεδιαστικά, με κατασκευές κ. ά. οι δημιουργοί: Πόπη Θεοφιλίδου, Μάγδα Μαριά, Βασίλης Καϋμενάκης, Ελισάβετ Πισσάνου, Maud Gutetstam, Μελίνα Ζωγράφου, Βαρβάρα Μαλτέζου, Απόστολος Κουμούλης, Δημήτρης Προκοπίου, Γιώργος Αναστασιάδης και Μαρία Χατζηγιακουμή. Οι διαφορετικές εκφραστικές μορφές προσδίδουν εικαστικό πλούτο στην έκθεση, με μηνύματα αισθησιακά, συμβολικά, προσωπικά και άλλα για την ομορφιά, για την αλήθεια, για την ανθρώπινη μοίρα και τους κινδύνους που απειλούν τον κόσμο μας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο μουσικός Γιώργος Παραγιός με το συγκρότημά του, σ’ ένα αφιέρωμά του στο Νίκο Ξυλούρη, χάρισε μια απολαυστική μουσική βραδιά στους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Με τιμώμενο νησί τη Σύμη, στην εκδήλωση λειτουργεί παράλληλα έκθεση βιβλίων, (παιδικά βιβλία Ροδίων συγγραφέων και εικονογράφων, εκδόσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών κ ά. σημαντικά.

Ειδικά για τη συμμετοχή στην έκθεση του Γιώργου Αναστασιάδη αναφέρουμε ότι συμμετέχει ως εξαιρετικός φωτογράφος με τρεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του συμβολικού χαρακτήρα.                                       


 

  Γιώργος Αναστασιάδης, ένα σύντομο βιογραφικό.

Παιδίατρος στο λειτούργημα, αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή του με πίστη και αφοσίωση για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα εξαιρετικός φωτογράφος με κέντρο ενδιαφέροντός του πάλι τον άνθρωπο, την αγωνία, την ύπαρξη και τον αγώνα του σ’ αυτή τη ζωή. Χρησιμοποιεί συχνά την ασπρόμαυρη φωτογραφία ως εργαλείο εκφραστικό για να προβάλλει τη βαθύτερη ουσία των θεμάτων του. Κίνητρά του δεν είναι άλλα από αυτά που του υποβάλλει η ίδια η ιδιοσυγκρασία του ως μαχόμενου εκπροσώπου της ανθρώπινης φυλής. Προχωρά πάντα στο έργο του με οδηγό την ευαισθησία που τον διακρίνει ως ενεργό πολίτη και καλλιτέχνη δημιουργό.

Μαγική εικόνα από τις γυναίκες της Καρπάθου       
Σίσυφος
Θλίψη

   4.9.2023

Καρπαθιακα Νέα