Αναβλήθηκε η δίκη του δεύτερου κατηγορούμενου στο σκάνδαλο στην ΑΤΕ Καρπάθου

Αναβλήθηκε η δίκη του δεύτερου κατηγορούμενου στο σκάνδαλο στην ΑΤΕ Καρπάθου

του Δαμιανού Ανανασίου στην www.dimokratiki.gr

Για την 14η Ιουνίου 2021 αναβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η δίκη του δεύτερου κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου στην Αγροτική Τράπεζα της Καρπάθου με κύριο κατηγορούμενο τον πρώην διευθυντή της.

Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του τελευταίου προχθές και διατήρησε την ποινή ισόβιας κάθειρξης και 8 ετών, που του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Εχει κριθεί ένοχος υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας εις βάρος του δημοσίου, ποσού που υπερβαίνει τα 146.735,14 ευρώ κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η έφεση του συγκατηγορούμενού του, πρώην συνεταίρο του, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα εξεταστεί, όπως προαναφέρθηκε την 14η Ιουνίου 2021.
Όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, ο πρώην διευθυντής της τράπεζας έχοντας αποκτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των πελατών της φέρεται να έπεισε 59 εξ’ αυτών να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε πράξεις Repos και υπεξαίρεσε το ποσό των 5.775.080 ευρώ με τη χρήση πλαστών αποδεικτικών πράξεων.
Πολλά από τα χρήματα που υπεξαίρεσε φέρονται να διατέθηκαν στην ξενοδοχειακή εταιρεία “ΦΩΚΙΑΣ ΑΕ” στην οποία ήταν μέτοχος αλλά και στην “ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΕ”.

Πηγή: www.dimokratiki.gr