Απεβίωσε και κηδεύεται στο Cleveland Ohio ο Γιάννης Τσαμπουνιέρης

Απεβίωσε και κηδεύεται στο Cleveland Ohio ο Γιάννης Τσαμπουνιέρης

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΚΑΙ ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ CLEVELAND OHIO Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜ. ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΕΡΗΣ

(28/10/1945 -16/4/2021)

 

Σπόα Καρπάθου, 18/4/2021

Απεβίωσε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στο Cleveland Ohio των Η.Π.Α., ο Γιάννης Εμμ. Τσαμπουνιέρης.

Ο Γιάννης Εμμ. Τσαμπουνιέρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, και ήταν γιος του εκ Σπόων της Καρπάθου Εμμανουήλ Μιχ. Τσαμπουνιέρη και της εκ Πυλών της Καρπάθου Ευαγγελίας Μαστρολέων. Μικρότερο τέκνο μεταξύ των τριών γιων και των δύο θυγατέρων της οικογένειάς του, υπήρξε στα νεανικά του χρόνια αξιόλογος αθλητής του μπάσκετ και της κολύμβησης, μέλος του γνωστού πειραϊκού αθλητικού συλλόγου “ΦΟΙΝΙΚΑΣ” και θερμός οπαδός του “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ” Σ.Φ. Πειραιά.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα του Πεζικού σε μονάδα του νησιού της Κέρκυρας. Αμέσως μετά την απόλυσή του ταξίδεψε στο Βελγικό Κογκό όπου βρισκόταν εγκατεστημένη η αδελφή του Ευγενία και ο σύζυγός της Βασίλης Λύκος από το Μεσοχώρι της Καρπάθου και παρέμεινε εκεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” του Πειραιά εργάστηκε αρχικά ως δόκιμος μηχανικός σε εμπορικά πλοία του στόλου της εφοπλιστικής εταιρίας Παπαδάκη, ενώ αργότερα μετανάστευσε στις Η.Π.Α. όπου παντρεύτηκε την επίσης εκ Σπόων της Καρπάθου καταγόμενη Σοφία Γεωρ. Χαλκιά.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Ευαγγελία και τον Μανώλη. Στις Η.Π.Α. υπήρξε για χρόνια επιτυχημένος μικροπωλητής και καλός οικογενειάρχης. Η κόρη του Ευαγγελία είναι σήμερα επιχειρηματίας στο Cleveland Ohio. Ο γιος του Μανώλης είναι ελεύθερος επαγγελματίας στην South Carolina και έγγαμος με την εκπαιδευτικό Σοφία το γένος Μηνά Βασ. Πιπέρη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, το Γιάννη και τη Φωτεινή.

Ο Γιάννης, πρόσωπο εκ φύσεως φιλήσυχο και αξιοπρεπές, ήξερε να δίνει στη ζωή και να αγαπάει τους ανθρώπους. Διετέλεσε κατά το παρελθόν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σποϊτών Καρπάθου Ohio “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” με αξιόλογη πατριωτική δράση.

Κηδεύεται, την Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, στις 11π.μ. από τον Ελληνοορθόδοξο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Κλήβελαντ. Αιωνία του η μνήμη!

Βασίλης Γεωρ. Χαλκιάς