Σταυριανή Στεφάνου: "Σαρία! Σαν κρυφή αγαπητικιά μου σε νιώθω".

Σταυριανή Στεφάνου: "Σαρία! Σαν κρυφή αγαπητικιά μου σε νιώθω".

«Σαρία! Σαν κρυφή αγαπητικιά μου σε νιώθω. Με ιδιαίτερη λαχτάρα φτάνω εδώ κάθε φορά κι ότι αποζητώ είναι να μένω κι όχι να φεύγω. Πόσο θα ήθελα κάποιο βράδυ να κρυφτώ στην απαγορευμένη πόλη σου, που μήτρα έγινε της πρώιμης έμπνευσης μου! Ανακαλύπτω τον εαυτό μου να ψάχνει συχνά αυτό το κάτι το οποίο με συνεπαίρνει όταν βρίσκομαι εδώ, αυτό που ανοίγει παράθυρα σε όλους τους ορίζοντες μου. Ναι, τώρα το ξέρω με σιγουριά, εσύ, μοναχική κι απόκοσμη Σαρία, είσαι που με οδήγησες στο μονοπάτι της πνευματικής δημιουργίας από το οποίο δε θέλω ούτε για μια στιγμή να λοξοδρομήσω κι ούτε να χαθώ σε δρόμους με βουή…Δακρύζω και προχωρώ μέσα στου κόσμου τη σχετική αδράνεια και την ασέβεια, αναγνωρίζοντας πως για την σειγέννητη νύχτα της Γης που καταφθάνει θα αναλάβω το χρέος μου, όσο κοστοβόρο κι αν είναι αυτό για εμένα».

Μικρό απόσπασμα σπο το μυθιστόρημα “το χρέος ” της Σταυριανής Στεφάνου.

Σελ. 508 ( ΣΑΡΙΑ, το μικρό και ακατοίκητο νησί δίπλα στην Κάρπαθο).

Η Σταυριανή Στεφάνου γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στην Αθήνα. Έχει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Αλέξη. Εργάστηκε ως ιπτάµενη συνοδός στην Ολυµπιακή Αεροπορία, κατέχοντας και διοικητικές θέσεις ευθύνης.

Στη λογοτεχνία πρωτοεµφανίστηκε µε τη νουβέλα Μηνύµατα από το Περιθώριο (Εκδόσεις Λιβάνη, 1989). Ακολούθησαν τα µυθιστορήµατα Το Χαµόγελο της Ορχιδέας (Εκδόσεις Διόπτρα, 2000), Ο Ήλιος της Σιωπής (Εκδόσεις Διόπτρα, 2004), η συµµετοχή της στη συλλογή διηγηµάτων Ένα Κοµµάτι Ουρανού (Εκδόσεις Λιβάνη, 2007, προσφορά στον Σύλλογο «Φλόγα»), το µυθιστόρηµα Η Αλήθεια που δε Γνώριζα (Εκδόσεις Λιβάνη, 2010), το παραµύθι Ο Λοράν στο Βασίλειο του Λευκού Μάγου (2013, προσφορά στον Σύλλογο «Πίστη» και στα δηµοτικά σχολεία Δήµου Λυκόβρυσης – Πεύκης), το µυθιστόρηµα Όταν ο Θεός Έπλασε την Εύα (Εκδόσεις Λιβάνη, 2015). Επίσης, έχουν δηµοσιευτεί πολλά άρθρα της σε διά-φορα περιοδικά. Το 2006 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Διηγήµατος για το διήγηµά της «Δεν Ήταν Γήλοφος, Ήταν Βουνό».

Με ενδιαφέρον για τα κοινά και τον πολιτισµό, έχει ασχοληθεί µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άθληµά της η ορειβασία και αγάπη της τα ταξίδια – θεωρεί ότι τα αµέτρητα που έχει κάνει σε όλο τον κόσµο είναι ένας πολύτιµος θησαυρός.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε µε τη συγγραφέα στο e-mail stefanoustavriani@gmail.com ή στο www.facebook.com/Stavriani.Stefanou

11.3.2023

Καρπαθιακά Νέα