Αποτρόπαιο συμβάν στο δημοτικό ποιμνιοστάσιο της Καρπάθου! Βρέθηκαν πέντε σφαγμένα και γδαρμένα αμνοερίφια

Αποτρόπαιο συμβάν στο δημοτικό ποιμνιοστάσιο της Καρπάθου! Βρέθηκαν πέντε σφαγμένα και γδαρμένα αμνοερίφια

Αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Κάρπαθο. Πιο συγκεκριμένα αγνωστος-οι έσφαξαν και στη στη συνέχεια έγδαραν πέντε ζώα, το πιθανότερο δύο κατσίκες και 3 πρόβατα μέσα στο δημοτικό ποιμνιοστασιο!

Ο δήμος Καρπάθου μέσω του αρμόδιου προϊσταμένου κ. Γιάννη Λάχανα, έχει προχωρήσει σε καταγγελίες και μηνύσεις στο Αστυνομικό τμήμα της Καρπάθου. Οι άνδρες του οποίου ερεύνησαν την υπόθεση επί τόπου και έχουν σχηματίσει δικογραφία. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για κακούργημα, το οποίο επισύρει φυλάκιση έως και 10 χρόνια και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το γεγονός σχετίζεται με τον άνθρωπο που έφερε ο δήμος Καρπάθου από τη Ρόδο για να κάνει περισυλλογή των αδέσποτων παραγωγικών ζώων όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση. Μαθαίνουμε ότι συνέβησαν παρατράγουδα και ο άνθρωπος αυτός μαζί με τριμελές συνεργείο, που είχε φέρει στην Κάρπαθο, αποχώρησε από το νησί χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Η μάστιγα των αδέσποτων δεν οφείλεται βέβαια στα ταλαίπωρα ζώα αλλά σε ορισμένους Καρπάθιους κτηνοτρόφους, που ενώ δεν έχουν περάσει ενώτια στα ζώα τους, δηλαδή δεν έχουν κάνει τη σχετική σήμανση που επιβάλλει ο νόμος, τα αφήνουν ελεύθερα και τρώνε ότι βρουν.

Ο δήμος Καρπάθου επιβάλλεται λοιπόν να δώσει λύση και να βρει συνεργάτη για να μαζέψει αυτά τα ζώα αφού από τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθερα θεωρούνται αδέσποτα και άρα του ανήκουν.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η διοίκηση του δήμου Καρπάθου δεν κατάφερε να χτυπήσει αυτή τη μάστιγα παρά τα μεγάλα λόγια που κατά καιρούς έχουμε ακούσει.

14.5.2023
Καρπαθιακα Νέα