ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΔΗΛΟΣ. Ένα από τα τρία θα δούμε σύντομα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας!

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΔΗΛΟΣ. Ένα από τα τρία θα δούμε σύντομα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας!

Η προσπάθεια να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο νέος διαγωνισμός για τη γραμμή της Κασοκαρπαθίας έφτασε μέχρι το Μαξίμου και τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν την θετικότερη τροπή για τα νησιά μας!

Οι πληροφορίες έρχονται από τον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο και στενότατο συνεργάτη του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μηνατσή.

Σε επικοινωνία με τον κ. Μιχάλη Σακέλλη, ο κ. Μηνατσής έμαθε ότι η ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ είναι έτοιμη να δώσει προσφορά, αφού βέβαια λυθεί το ζήτημα με το χρέος. Από την άλλη, πηγές από το Μαξίμου, λένε στον κ. Μηνατσή ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά όλο το σκηνικό της άγονης γραμμής, μάλιστα ενημερώθηκε εκ νέου και ζήτησε να υπάρξει αμεσότατη φροντίδα! Να κατέβει τροπολογία στη Βουλή και να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων στην εταιρία, έτσι ώστε ο νέος διαγωνισμός να ολοκληρωθεί το συντομότερο και με επιτυχία.

Τα πλοία 2ης κατηγορίας που πληρούν τις προυποθέσεις είναι τα ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ και ΔΗΛΟΣ, συνεπώς συντομότατα ένα από αυτά θα αναλάβει και θα εκτελεί τα προβλεπόμενα δρομολόγια στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι προβλεπόμενες γραμμές είναι οι εξής:

α) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ –ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ- ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΗΡΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟΣ-ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΡΟΔΟΣ και επιστροφή

Για όλες τις ανωτέρω γραμμές θα εκτελείται ένα δρομολόγιο ανά εβδομάδα καθ’όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου μέχρι την 31/10/2023.

3.12.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα