Καλλιόπη Παχούντη: "Μονόδρομος η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων"

Καλλιόπη Παχούντη: "Μονόδρομος η μετατροπή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων"
Η κα Καλλιόπη Παχούντη, από της πρωτεργάτριες της προσπάθειας πολιτών να μετατραπεί το κτήριο του Κέντρου Υγείας σε Κέντρο Ηλικιωμένων, μας εξηγεί τους λόγους που υποστηρίζει και θεωρεί μονόδρομο την άποψη της:
“Το πρώην Κέντρο Υγείας είναι ο καταλληλότερος χώρος για Κέντρο Ηλικιωμένων όχι μόνο διότι έχει εύκολη πρόσβαση από όλους τους Δημότες τις τρίτης ηλικίας Καρπαθου , π.χ. η στάθμευσης λεωφορείων από όλα τα χωριά μας.
Δεύτερος λόγος ότι ο ιστορικός σύλλογος ΚΕΠΑ που αγόρασε το οικόπεδο και την ανέγερση του κτηρίου χρηματοδοτήθηκε από τον σύλλογο και τις δωρεές των αποδήμων πανταχού Καρπαθίων, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Δημοτών Καρπαθιου εξ ολοκλήρου.
Την εποχή εκείνη η ανάγκη ήταν να στεγάσει τον Υγειονομικό Σταθμό Καρπαθου για περίπου 60 χρόνια. Τώρα που το κτήριο αυτό είναι πάλι διαθέσιμο, θα είναι φρόνιμο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Καρπαθίων. Οι Δημότες τις Καρπαθου έκανα αίτηση όπως ο Δήμος το παραχώρηση για Κέντρο Ηλικιωμένων και αυτό πρέπει να έχει προτεραιότητα”.

Κα Παχούντη, ορισμένοι αντιδρούν και λένε ότι θα υπάρχει κόστος και έξοδα για αυτό το σχέδιο, εσείς τι τους απαντάτε;

“Από ότι γνωρίζω, σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας παρέχουν ΚΑΠΗ για τους δημότες τους εκτός από την Κάρπαθο. Πολλοί συμπατριώτες μας είναι διατεθημένοι να κάνουν δωρεές. Μάλιστα την περασμένη βδομάδα μια κυρία απ’ την Αμερική, όπως και πολλοί άλλοι, με κάλεσαν στο τηλέφωνο που μπορούν να κάνουν δωρεά για το Κέντρο Ηλικιωμένων! Η απάντηση μου είναι ότι περιμένουμε την παραχώρηση του κτηρίου για να ανοίξουμε λογαριασμό για αυτό τον σκοπό. Επίσης και Σύλλογοι εσωτερικού και εξωτερικού δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον τους.”
3.12.2022
Καρπαθιακά Νέα