Από την γυναικεία δύναμη της Καρπάθου η νέα συλλογή της Bonendis!

Από την γυναικεία δύναμη της Καρπάθου η νέα συλλογή της Bonendis!

H BONENDIS είναι η ελληνική εταιρία που δημιουργεί premium γυναικεία δερμάτινα αξεσουάρ από το 2014.

Το ίδιο το όνομα Bonendis , προδίδει την προέλευση των δύο δημιουργών, Μαρίας Αλεξανδροπούλου και Παναγιώτη Μαύρου που έχουν καταγωγή από το νησί της Καρπάθου . Ένα νησί που χαρακτηρίζεται από τις αρχέγονες καταβολές μιας μητριαρχικής κοινωνίας, που  προσδίδουν στη γυναικεία ταυτότητα πολλαπλές όψεις, μιας οντότητας άξια προσοχής και σεβασμού.

Η νέα συλλογή της Bonendis είναι εμπνευσμένη από την γυναικεία δύναμη της Καρπάθου. Μια γυναίκα που έπαιζε και παίζει πάντα ενεργό και διακριτό ρόλο στην κοινωνία έχει ισχυρή φωνή και αποτελεί τον φάρο για τους πλησίον της.

Η ίδια η στολή της Καρπάθου και συγκεκριμένα της ορεινής Ολύμπου φοριέται με περηφάνια μέχρι και σήμερα στην καθημερινότητα της Καρπαθιάς και αποτελεί ορόσημο του χειροποίητου ενδύματος. Με περίσση λεπτομέρεια και δημιουργικότητα χρησιμοποιούνται έντονες χρωματιστές κλωστές, κεντημένες γιρλάντες οι οποίες δίνουν ξεχωριστό ύφος και αναδεικνύουν την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας .

Η SS23 collection της Βonendis δημιουργήθηκε με σκοπό να τιμήσει την καλλιτεχνικότητα της παράδοσης, μέσα από την μοναδικότητα του χειροποίητου, με σχεδιαστικό γνώμονα την ενίσχυση του στυλ της σύγχρονης γυναίκας.

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η BONENDIS, όπως ο άνεμος είναι γεμάτη ενέργεια και δύναμη. Σήμερα διαθέτουμε ένα δίκτυο 180 συνεργαζόμενων καταστημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι και την Ισλανδία. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την χαρά να  φιλοξενηθούμε στην έκθεση μόδας του Παρισίου όπου θα παρουσιάσουμε την συλλογή Bonendis.

Έχουμε το όραμα να αγγίξουμε το γυναικείο στυλ μέσα από την αισθητική και τη δημιουργικότητά μας και να εμπνεύσουμε τη σύγχρονη γυναίκα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Ελληνικο design, όχι μονο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, να θέσουμε νέους ορίζοντες για να ταξιδέψει το ελληνικό design.

7.5.2023

Καρπαθιακά Νέα