"Η καρδιά μου το όπλο σου" - Το μυθιστόρημα του καθηγητή Γ. Καραγιαννίδη, με θέμα από την Κάρπαθο, παρουσιάζεται στην Αθήνα

"Η καρδιά μου το όπλο σου" - Το μυθιστόρημα του καθηγητή Γ. Καραγιαννίδη, με θέμα από την Κάρπαθο, παρουσιάζεται στην Αθήνα

Οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραγιαννίδη

Η καρδιά μου το όπλο σου

την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 στον “Κήπο του Μουσείου” του Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44, Αθήνα)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομ. Καθηγητής Λαογραφίας Παν/μίου Αθηνών

Σέργιος Θεοδωρίδης, Ομ. Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης και Επεξεργασίας Σήματος Παν/μίου Αθηνών

Μαρία Αθανασοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας ΑΠΘ

και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καραγιαννίδης

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Αγγελική Παρδαλίδου

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αργύρης Δεμερτζής


Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.

Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999. Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.
Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
23.1.2023
Καρπαθιακά Νέα