Δεμένος στο δημαρχείο Καρπάθου ο σκύλος. "Ρεφενέ" από τους εργαζόμενους η κτηνιατρική φροντίδα

Δεμένος στο δημαρχείο Καρπάθου ο σκύλος. "Ρεφενέ" από τους εργαζόμενους η κτηνιατρική φροντίδα

Εργαζόμενοι στον δήμο και δυο μόνο αντιδήμαρχοι, αυτοί έβαλαν το χέρι στη τσέπη για να φροντίσουν και να στειρώσουν τον αδέσποτο σκύλο που έδεσαν χθες Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021, έξω από το δημαρχείο Καρπάθου!

Ο σκύλος, όπως ήδη γράψαμε, μεταφέρθηκε από τις Εξήλες. Εκεί πιάστηκε πριν μια βδομάδα αφού είχε ριμάξει ένα κοτέτσι μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Κάτοικοι ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας, του δήμου και τον Φιλοζωικών Ενώσεων και Σωματείων, μάλιστα ενημερώθηκε ακόμη και ο Εισαγγελέας στη Ρόδο. Πριν λίγες ημέρες στο σημείο που ήταν δεμένος βρέθηκε ο κτηνίατρος Ηλίας Πώχος, ως Πρόεδρος της 5μελους επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα. Το είδε και διαπίστωσε ότι το ζώο είναι φιλικό και δεν έχει κάποια εμφανή σημάδια ασθένιας που να τον οδηγούν ότι πρέπει να γίνει ευθανασία. Να πούμε εδώ ότι ο δήμος Καρπάθου δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα φροντίδας και περιμένει από τους φιλόζωους να παλέψουν μόνοι τους για τα αμέτρητα ζώα, ειδικά τις γάτες, που έχει το νησί.

Το σκυλί μεταφέρθηκε χθες το πρωι στον δήμο όμως δεν είναι και τόσο αδέσποτο! Φοράει περιλέμιο και όλα τα στοιχεία, από τη συμπεριφορά του, δείχνουν ότι είχε σχέση με ανθρώπους. Όμως έχει ένα βαθύ τραύμα στην ουρά του και αυτό πιθανολογούν ότι στάθηκε η αιτία να το εγκαταλείψει ο άγνωστος ασυνείδητος ιδιοκτήτης του.

Ο μικρός δεν έχει όνομα, ήταν πολύ πεινασμένος και διψασμένος. Στον δήμο άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων, τον ταίσαν, τον φρόντισαν και μάζεψαν χρήματα  για να το θεραπεύσουν, στη συνέχεια θα το στειρώσουν και μέσω των φιλοζωικών να προσπαθήσουν για να βρεθούν άνθρωποι που να τον αγαπήσουν αληθινά.

Αυτές τις μέρες κρίνεται η τύχη του αν επιστρέψει στους δρόμους της Καρπάθου πολύ δύσκολα θα καταφέρει να επιβιώσει. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να βρεθεί γρήγορα φιλοξενία και στη συνέχεια ένα μόνιμο σπίτι για αυτόν τον κούκλο.