Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παραστεί ο Γεραπετρίτης στο αυριανό forum του Δήμου Καρπάθου

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παραστεί ο Γεραπετρίτης στο αυριανό forum του Δήμου Καρπάθου

Όπως αναφέρουν πηγές από τον δήμο Καρπάθου, εξαιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δυστυχώς ο κ. Γεραπετρίτης αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη παρουσία και συμμετοχή του στο forum που ετοίμασε ο Δήμος Καρπάθου με την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (ΕΝΑ) με θέμα:

«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η επόμενη μέρα στο Αιγαίο».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η «αφύπνιση» του κοινού σχετικά με το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη. Συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες που ήδη βρίσκονται στο νησί. Κεντρικός ομιλητής ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ανάπτυξης Γιώργος Κρεμλής, ενώ θέματα θα αναπτύξουν ο Χρήστος Γραμβούδης, διευθύνων σύμβουλος ΦΟΣΔΑ Α.Ε. με θέμα τη “λειτουργία του ΦΟΣΔΑ και η μονάδα του 2ου ΧΥΤΑ της Καρπάθου”.

Καθώς επίσης και ο  γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Παπαγεωργίου, Διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δήμου Καρπάθου, με θέμα:

Οι έννοιες της Φέρουσας Ικανότητας και της Νησιωτικότητας ως ρήτρες της Βιώσιμης Ανάπτυξης και η ορθή εφαρμογή της συγκρότησης του Εθνικού Δασολογίου (Δασικοί Χάρτες) και του κτηματολογίου”

Από πλευράς Νέων Αυτοδιοικητικών ο Παναγιώτης Κουκάκης, θα παρουσιάσει το θέμα

“Βιώσιμη ανάπτυξη και τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο”.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος και μέλος της ΕΝΑ, Μανώλης Παραγυιός, με το θέμα:

“Δράσεις και έργα του Δήμου Καρπάθου για μια βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της Καρπάθου”

Τέλος ο μηχανολόγος-μηχανικός, Γεώργιος Βασιλαράκης, έχει το θέμα:

“Ενεργειακή αυτονομία: Η απάντηση των τοπικών κοινωνιών στην Ενεργειακή φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα”.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα στις 12.15, λίγο πριν την έναρξη της ημερίδας, πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του κτηρίου “το κονάκι” από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο.

Η ενδιαφέρουσα ημερίδα θα καλυφθεί και μέσω livetreaming ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι εκτός Καρπάθου. Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα ανακοινωθεί και μια μεγάλη  δωρεά του κ. Γεραπετρίτη, δηλαδή χρηματοδότηση, που θα αναζητήσει προς τον δήμο Καρπάθου, με στόχο να γίνει άμεσα λειτουργικός ο πρώτος όροφος του πολιτιστικού κέντρου “το Κονάκι”.