Ο Βασίλης Α. Υψηλάντη στην έναρξη του 2ου συνεδρίου για την ανάδειξη της δυναμικής του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντη στην έναρξη του 2ου συνεδρίου για την ανάδειξη της δυναμικής του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας

Στην έναρξη του 2ου συνεδρίου για την ανάδειξη της δυναμικής του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας παρέστη ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στις 15 Απριλίου στο Μέγαρο – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Η θεματολογία περιλαμβάνει τη μετάβαση σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική υδατοκαλλιέργεια, ικανή να συμβάλει στην κλιματική ουδετερότητα, τη μηδενική ρύπανση, την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, διασφαλίζοντας θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα. Ταυτόχρονα, θα επισημανθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες, προωθώντας ένα πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των Ευρωπαϊκών, Μεσογειακών και Αραβικών χωρών.

Στο συνέδριο απηύθηναν χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Ε. Ε κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης με την ευκαιρία του συνεδρίου τόνισε τη σημασία ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας και στα Δωδεκάνησα αλλά και την ανάγκη αναγωγής της ως εθνικής προτεραιότητας στους αναπτυξιακούς μας σχεδιασμούς ενώ επεσήμανε το βιώσιμο και οικολογικό σύστημα τροφίμων που προέρχεται από την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια .