Κάρπαθος 1977! Διακοπές με μια πορτοκαλί βέσπα (VIDEO)

Το πρώτο φιλμ ανοίγει με τον κινηματογραφιστή πάνω σε μια πορτοκαλί βέσπα. Πλάνα από γεφύρι στην μέσα βρύση που ενώνει τις δύο συνοικίες στο Απέρι της Καρπάθου. Ακολούθως στάση για νερό σε μια απο τις κρήνες του χωριού, κοντά στον καφενέ του Καφετζιδάκη με την επωνυμία «Επίγειος Παράδεισος».

Το Απέρι είναι σκαρφαλωμένο στο Όρος Χαμάλη και ο κινηματογραφιστής μας δίνει πανοραμικές λήψεις όπου διακρίνουμε την κτιριακή δομή με έντονα τα νεοκλασικά στοιχεία στην αρχιτεκτονική των σπιτιών.

Ένα γαϊδουράκι βόσκει αμέριμνο και η συνοδός του κινηματογραφιστή επισκέπτεται έναν ερειπωμένο μύλο στην οροφή του οποίου διακρίνουμε τον μηχανισμό.

Η περιήγηση συνεχίζεται με την συντροφιά να ακολουθεί τον χωματόδρομο που βγάζει στην Όλυμπο και το Διαφάνι με τη συνοδό να τραβά φωτογραφίες το αφηνιασμένο κύμα καθώς συγκρούεται πάνω στους βράχους.

Το ζευγάρι απολαμβάνει το μπάνιο του στο σημείο με τα κύματα να έρχονται ορμητικά κατά πάνω τους.

Το φιλμ κλείνει με πανοραμικές λήψεις από το Διαφάνι όπου στην άκρη του απρόσιτου βράχου δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Δημιουργός / Συλλογέας

 

 

 

Μια πινακίδα μας καλωσορίζει στα Πηγάδια την πρωτεύουσα της Καρπάθου. Η πόλη είναι χτισμένη περιμετρικά του λιμανιού και εκτείνεται έως τους πρόποδες του όρους Καλή Λίμνη.

Παρακολουθούμε πλάνα από τις βάρκες που λικνίζονται εντός του λιμανιού και τα σπίτια που αγκαλιάζουν το λιμάνι, κατοικίες αστικού ρυθμού με έντονη επιρροή του νεοκλασικισμού.

Στον Βούνο τον επιβλητικό βράχο υψώνεται κυματίζοντας η γαλανόλευκη και στα πόδια του τα σπαρμένα σοκάκια με τα γαλάζια παραθύρια και τις γυναίκες που κάνουν πηγαδάκια να πουν τα νέα της ημέρας.

Στους καφενέδες γέροι και νέοι καθισμένοι απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και στον ντόκο του λιμανιού δεμένα δυο ναρκαλιευτικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σημαιοστολισμένα.

Πρόκειται για το Ν/Α Δάφνη M-247 και το Ν/Α Αηδών M-248. Πανοραμικές λήψεις του λιμανιού όπου διακρίνουμε τον Βούνο, και την κτιριακή δομή πόλης του νησιού. Το φιλμ κλείνει με το πέταγμα ενός γλάρου καθώς ακόμα κρατά το θήραμά του στο ράμφος του.

Δημιουργός / Συλλογέας