"Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων" Καινοτόμο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αιρετών και Υπηρεσιακών Στελεχών των Δήμων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

"Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων" Καινοτόμο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Αιρετών και Υπηρεσιακών Στελεχών των Δήμων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Αιρετοί και Υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων,  θα επιμορφωθούν και θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων, από ακραία φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, έντονα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης)

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή  Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών  κ. Ευθύμη Λέκκα, περιλαμβάνει 10 θεματικές ενότητες, ενώ ξεκινά τη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 19 του μήνα, με διαδικτυακές συνεδρίες – σεμινάρια.

« Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας της ΠΕΔ είναι, στη δύσκολη ώρα του ακραίου φυσικού φαινομένου, να έχουμε στους Δήμους μας, ανθρώπινο δυναμικό, εκπαιδευμένο, έμπειρο και ικανό, να διαχειριστεί τη κατάσταση και τις δυσκολίες στο ιδιαίτερα ευαίσθητο νησιωτικό μας χώρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης.

Στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης έχουν ενταχθεί 80 Αιρετοί και Υπηρεσιακά Στελέχη από τους 34 Δήμους της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται με το αντικείμενο του Προγράμματος. Ανάμεσα τους, αρκετοί Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, προϊστάμενοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου,  κτλ.

Όσοι ολοκληρώσουν το κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων, θα λάβουν πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ.

2.12.2022

Από το Γραφείο Τύπου