Δήμαρχος Καρπάθου: Αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμαρχος Καρπάθου: Αίτημα για αλλαγή ημερομηνίας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

όπως γνωρίζεται ο Προγραμματισμός των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πάγια τακτική εδώ και δεκαετίες, πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο, την Εκτελεστική Επιτροπή καθώς και τους επικεφαλής των παρατάξεων και επιλέγεται η πιο δόκιμη ημέρα και ώρα.

Δυστυχώς και για την επερχόμενη συνεδρίαση, που ορίσατε για την Κυριακή στις 19:00 δεν υπήρξε καμία συνεννόηση ούτε με την Δημοτική Αρχή (σχεδόν το σύνολο της οποίας την ημέρα εκείνη έχει ανειλημμένες κοινωνικές υποχρεώσεις) ούτε και με τους Επικεφαλής των παρατάξεων ΑΠΕΚ και Κάρπαθος – Νέα Αρχή, κ.κ. Πρωτόπαπα και Τσαμπουνιεράκη οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι πολλά μέλη των παρατάξεων τους αδυνατούν να παραστούν.

Σαν Πρόεδρος έχετε υποχρέωση να ορίζετε σαν ημερομηνία συνεδρίασης την πλέον κατάλληλη ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ματαιώσεων συνεδριάσεων λόγω έλλειψης απαρτίας που αμαυρώνουν το κύρος και των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με αφορμή τα ανωτέρω θα σας παρακαλούσαμε να μεταφέρεται την ημερομηνία της εν λόγω συνεδρίασης οποιαδήποτε ημέρα και ώρα πλην Σαββατοκύριακου καθώς την περίοδο αυτή υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Επίσης σας παρακαλώ να μας δηλώσετε μια ημερομηνία που θα είσαστε διαθέσιμος, εντός της εβδομάδος, ώστε να ορίσουμε συνάντηση στο γραφείο μου με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων και των επικεφαλής των παρατάξεων. Στην συνάντηση αυτή να υπάρξει με καλή πρόθεση μία μίνιμουμ συνεννόηση στο θέμα των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. όπως επιβάλλει ο πολιτικός μας πολιτισμός και το συμφέρον του Δήμου.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος