Δήμαρχος Καρπάθου: «Τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί ο κινηματογράφος στο Κονάκι» - Τι θα γίνει με το κτήριο του Κέντρου Υγείας;

Δήμαρχος Καρπάθου: «Τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί ο κινηματογράφος στο Κονάκι» - Τι θα γίνει με το κτήριο του Κέντρου Υγείας;

 

Με θέμα το μέλλον δυο κτηρίων της Καρπάθου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Ι. Νισύριος στα Καρπαθιακά Νέα. Όσο αφορά το παλιό δημαρχείο, το γνωστό Κονάκι, ήδη κλείνουν 6 μήνες από τότε που πληροφορηθήκαμε ότι παραδόθηκε στην επιτροπή παραλαβής, ο δήμαρχος Καρπάθου ανέφερε ότι ελπίζει τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει ο κινηματογράφος και να γίνουν οι πρώτες προβολές.

Για το Κονάκι γνωρίζουμε τη χρήση του, όμως για το κτήριο του πρώην Κέντρου Υγείας τα πράγματα είναι περίπλοκα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καρπάθου, το κτήριο ανήκει στο Δήμο και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο, αυτή την ώρα υπάρχουν 3 προτάσεις στο τραπέζι και με αυτές θα φτάσουμε σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει.

  1. Να δοθεί στο Στρατό και μέρος των διαμορφωμένων χώρων να χρησιμοποιούνται και από τον Δήμο Καρπάθου. Επίσης εκεί να γίνει γυμναστήριο και ο εξωτερικός χώρος να φροντιστεί και να χρεωθεί στο Ελληνικό Στρατό.
  2. Να δοθεί στην Ελληνική Αστυνομία.
  3. Να γίνει γηροκομείο. Κάτι που ήδη επιθυμεί μια μεγάλη μερίδα της καρπαθιακής κοινωνίας και των απόδημων.

Από τον δήμαρχο Καρπάθου δεν ακούσαμε  την πρόταση της τοπική κοινότητα Καρπάθου!  Προτείνεται λοιπόν η μετατροπή του κτηρίου σε «πολυχώρο πολιτιστικού χαρακτήρα για την επίτευξη αστικής αναζωογόνησης στην πόλη των Πηγαδίων. Υπάρχει η πρόθεση για την πολύπλευρη αξιοποίηση του χώρου με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής και την γενικότερη αναβάθμιση της πρωτεύουσας της Καρπάθου, ώστε οι κάτοικοι των Πηγαδίων να έχουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ενός χώρου αναψυχής, παραγωγής παιδείας και πνευματικής ενασχόλησης».(όπως αναφέρεται στην απόφαση).