Δήμος Καρπάθου. Αφαιρούνται 40.000 ευρώ από την Κοινωνική Πολιτική!

Δήμος Καρπάθου. Αφαιρούνται 40.000 ευρώ από την Κοινωνική Πολιτική!

Από τον Δήμο Καρπάθου είχαν προβλεφθεί 50.000 ευρώ για την προμήθεια ειδών διαβίωσης και περιθάλψεως απόρων (κωδικός 15.6481.0001). Ωστόσο κατά τη τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού, την 3η κατά σειρά, που έκανε ο Δήμος Καρπάθου, αποφάσισε να αφαιρέσει 40.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μείνουν μόνο 10.000 για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύθηκε στις 15.12.2020 και στην επιτροπή διαχείρισης του τοποθετήθηκε πενταμελής ομάδα:

Πρόεδρος ήταν ο πρώην πια Αντιδήμαρχος Μιχαήλ Μανωλάκης με αναπληρωτή τον Εμμανουήλ Τσέρκη και μέλη τους: Δημήτριο Ζανάκη (αναπλ. Νικ. Λύκο), Δημήτρη Κωνσταντινίδη (αναπλ. Μιχάλης Ρεϊσης), Νικόλαο Ανδρέου(αναπλ. Γεωργιο Δήμαρχο), Νίκη Κωνσταντινίδη (αναπλ. Βιργινία Ηλιάδη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα ωφελούμενες είναι περίπου 15 οικογένειες κι από τον Δήμο έχουν μοιραστεί αρκετές φορές τρόφιμα καθώς και άλλα είδη ανάγκης. Το καλοκαίρι είχαν γίνει βήματα για να λειτουργήσει και μάλιστα στα σούπερ μάρκετ του νησιού είχαν τοποθετηθεί καρότσια για προσφορές τροφίμων από τον κόσμο.

Προκαλεί εντύπωση η βιαστική και ρηχή αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος από τον Δήμο Καρπάθου.  Όποια κι αν είναι η αιτία, ιδιαίτερα σε ετούτες τις δύσκολες εποχές, δεν γίνεται να αφαιρούνται χρήματα από το πιο ευαίσθητο τμήμα της καρπαθιακής κοινωνίας. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η σιωπή όλων των δημοτικών συμβούλων, ιδιαίτερα των εμπλεκομένων στο θέμα. Η τροποποίηση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε ομόφωνα από την νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής!

Αξίζει να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, στα Καρπαθιακά Νέα ο κ. Μιχάλης Μανωλάκης στις αρχές Σεπτέμβρη 2021, στο οποίο αναφέρθηκε ανοιχτά στο θέμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου:

«…Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΙ. Κύριε Δήμαρχε, μην το αναλάβετε κι αυτό, γιατί το βλέπω να μην ανοίγει. Κύριε Κωνσταντινίδη, κύριε Ανδρέου, είστε μέλη της επιτροπής διαχείρισης. Αναλάβετέ το, γιατί είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση προσπάθεια. Υπάρχει κόσμος που χρειάζεται την βοήθεια μας…»