Δήμος Καρπάθου: Δασικοί Χάρτες και ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων της Καρπάθου

Δήμος Καρπάθου: Δασικοί Χάρτες και ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων της Καρπάθου
Δελτίο τύπου
Αναφορικά με το κρισιμότατο ζήτημα των Δασικών Χαρτών και της επαπειλούμενης αμφισβήτησης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των κατοίκων της Καρπάθου, της Δωδεκανήσου και του Νοτίου Αιγαίου εν γένει, από το μέχρι σήμερα μετέωρο και εν πολλοίς αλυσιτελές και προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο περί της κατάρτισης του Δασολογίου, ο Δήμος Καρπάθου στέκεται αρωγός, ανεπιφύλακτος συμπαραστάτης και σε απόλυτη κοινή σύμπνοια προς την ομόφωνη υπ’ αριθ. 5 /25- 02-2021 απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε.Δ.) και την αντίστοιχη εισήγηση του προέδρου της, κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη, Δημάρχου Ρόδου για τη θεσμικά συντονισμένη πρωτοβουλία σχετικά με την κατάρτιση εμπεριστατωμένων νομοθετικών προτάσεων και τροποποιήσεων προς την Ελληνική Πολιτεία, προς προάσπιση των έννομων συμφερόντων και του ιδιαίτερου ιστορικοδικαιικού πλαισίου της παραμεθόριας νησιωτικότητας και δη των κατοίκων των νησιών μας.
Διεκδικούμε απερίφραστα την ουσιαστική άρση του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου, την αποδεικτική ισχύ των αδιαμφισβήτητων τίτλων ιδιοκτησίας και άλλων διοικητικών εγγράφων, την αποφασιστική αποσαφήνιση και διαχωρισμό των αγροτικών, ΜΗ δασικών χορτολιβαδικών και βραχώδων εκτάσεων από το καθεστώς της δασικής προστασίας.

Η Δημοτική Αρχή Χαιρετίζει το γεγονός πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υπέρ των νησιών μας και του Δήμου μας, κατά τη νομική της επεξεργασία, ανάλυση και τεκμηρίωση Ανατέθηκε ομόφωνα στον Επιστημονικό Συνεργάτη Διοικητικής Διακυβέρνησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου, Μιχάλη Θ. Παπαγεωργίου, Δωδεκανήσιο Συνταγματολόγο, Διδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Κάρπαθος 05 Μαρτίου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος