Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου: "Το βιβλίο, ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο."

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κάσου: "Το βιβλίο, ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο."
Είναι γεγονός ότι ζούμε πλέον στην κοινωνία της πληροφορικής. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας, μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ειδήσεις και πληροφορίες, διαμορφώνοντας έτσι την κοινή γνώμη κατά το δοκούν. Οι μαθητές, το πιο ζωντανό κομμάτι αλλά και το μέλλον κάθε κοινωνίας, σιγά σιγά αποξενώνονται και αναλώνουν πολλές φορές άσκοπα πολύτιμο ελεύθερο χρόνο, μπροστά στις οθόνες των διαδικτυακών μέσων.
Το έντυπο βιβλίο,ως βάση του πολιτισμού αιώνες τώρα, από την ανακάλυψη της πρώτης γραφής ως σήμερα απειλείται σοβαρά. Υποχωρεί πια και παραχωρεί την θέση του στο ηλεκτρονικό διάβασμα.
Ο νέος του σήμερα κόντρα στην επίσημη παιδεία της αποστήθισης και της απομνημόνευσης οφείλει να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να οξύνει την κρίση του με το εξωσχολικό βιβλίο.
Η ΚΟΔΕΔΗΚ ως κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου μας Μιχ. Ερωτόκριτου,τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα μοίρασε για το νέο χρόνο βιβλία στους μαθητές του νησιού μας.
Η Λέσχη Ανάγνωσης, ως προγραμματισμένη πολιτιστική δράση για φέτος, ματαιώθηκε λόγω υγειονομικής κρίσης.
Η εγγραφή μελών είναι στις προτεραιότητες μας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη “Ν.Γ. Μαυρής” ως κύτταρο πολιτισμού, είναι σε διαδικασία οργάνωσης και ψηφιακής αναβάθμισης για να επιτελέσει τον δανειστικό της ρόλο και όχι μόνο.
Προσδοκούμε ότι τα διδακτικά βιβλία για τις μικρές τάξεις, το παραμύθι του Μ.Μαυρολεων “1 ΠΟΥ + 1 ΠΩΣ=2 ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ” που αφορά την μουσική μας παράδοση, το βιβλίο που αφορά την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική συνείδηση, αλλά και τα “Θεατρικά της Κάσου” του Γ. Χαδιώτη θα είναι ερέθισμα για τους μαθητές να μπουν στον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου.
Και τούτο γιατί πιστεύουμε πως τα καλύτερα αμυντικά τείχη μιας κοινωνίας είναι η παιδεία και ο πολιτισμός. Ο πεπαιδευμένος πολίτης και όχι τα σύγχρονα οπλικά συστήματα.
(Από την ανάρτηση της βιβλιοθήκης στο facebook)