Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο. Παρά την ανακαίνιση ακόμη ένα καλοκαίρι κλειστό

Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο. Παρά την ανακαίνιση ακόμη ένα καλοκαίρι κλειστό

Φτιάχτηκε ως αντίγραφο της ψαραγοράς στο Μανδράκι της Ρόδου όμως ψάρια δε μπήκαν μέσα. Κι είναι τόσο άτυχο που αν και βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και πρόσφατα ανακαινίστηκε παραμένει κλειστό.

Τον Γενάρη του 2021, με απόφαση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Νισύριου, συστήθηκε τριμελής Ομάδα Εργασίας, με σκοπό την συντήρηση, ανάδειξη και τον καλλωπισμό του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου καθώς και του αύλειου χώρου αυτού. Το κτήριο αυτό βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Πηγαδίων κάτω από τον Ι. Ναό της Ευαγγελιστρίας, το οποίο θα διαχειρίζεται η Ομάδα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρπάθου. Και πράγματι ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου! Η ομάδα δούλεψε εθελοντικά, έφτιαξε και παρέδωσε ένα στολίδι. Και μετά…τι;

Πριν έναν χρόνο περνούσαμε από εκεί και λέγαμε ότι δε μπορεί, κάτι θα γίνει, θα ανοίγει τουλάχιστον το απόγευμα και θα μοιράζονται τουριστικά φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους. Άσε που μπορεί μια οθόνη να έπαιζε παλιά και νέα video της Καρπάθου. Όμως τίποτε δεν έγινε, το μικρό κτήριο παραμένει κλειστό με τον Δήμο αλλά και την τοπική κοινότητα να μην δείχνουν ενδιαφέρον για την χρήση του.

Καλό το lifting αλλά πιο καλά είναι να δουλεύουν τα πράματα κι όχι ο στόχος να είναι για το θεαθήναι.

Καρπαθιακά Νέα