Εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος, στο Διόνυσο, από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων (Κυριακή 19.05.2024)

Εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος, στο Διόνυσο, από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων (Κυριακή 19.05.2024)

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή συμπατριωτών από όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων η καθιερωμένη ετήσια γιορτή για την καρπαθιακή παροικία, του Αγίου Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Διόνυσο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου μας.

Οι πρόγονοί μας Καρπάθιοι λατόμοι που ίδρυσαν στις αρχές του 20ού αιώνα τον ναό με κόπο και θρησκευτική ευλάβεια αλλά πάνω απ’ όλα με μεράκι και μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, θεωρούσαν προστάτη τους τον Άγιο Γεώργιο. Η εκδήλωση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Διονύσου, να ανταλλάξουμε ευχές και να αποτίσουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, ευχαριστώντας τους για το κληροδότημά τους στην καρπαθιακή παροικία.

Η γιορτή μας ξεκίνησε στις 11 το πρωί με δοξολογία και αρτοκλασία από τον πατέρα Ευθύμιο. Παρέστησαν ο τέως δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου κ. Κομνηνός Σακέλλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χαλκιτών Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Ασπροποταμίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απεριτών Αττικής «Ομόνοια» κ. Μάνος Παναγιώτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πηγαδιωτών Καρπάθου Αττικής κα Έφη Ιωαννίδου-Παπουτσάκη, η Πρόεδρος του Animal Welfare Karpathos – Φιλοζωική Δράση Καρπάθου κα Σοφία Χήρας Μικρός και εκπρόσωποι πολλών τοπικών Καρπαθιακών και Δωδεκανησιακών Σωματείων και πλήθος συμπατριωτών, Κασίων και λοιπών Δωδεκανησίων. Ακολούθησαν καφές και κεράσματα στο Αρχονταρίκι και κυρίως στον περιβάλλοντα εξωτερικό χώρο καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Θερμότατες ευχαριστίες στον εκπρόσωπο του ΣΑΚ στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού κ. Γιώργο Νισύριο για τη συνεχή παρουσία του και προσφορά στην εκκλησία μας αλλά και τις σχετικές δωρεές εικόνων προς τον Ναό.

Ακολούθησε προσφορά καφέ, αναψυκτικών και καρπάθικων κουλουριών στο «Αρχονταρίκι».

Η γιορτή μας συνεχίστηκε στην ταβέρνα «Οι Μουριές» στην πλατεία της Σταμάτας όπου είχαμε την ευκαιρία μετά από ένα πλούσιο γεύμα να στήσουμε ένα μικρό γλέντι με τη βοήθεια των συμπατριωτών μας Μιλτιάδη Μαντινάου, Νίκου Γυαλίζη και Γιάννη Λιγνού από τον Όμιλο Καρπαθίων Νέων, οι οποίοι έπαιξαν και τραγούδησαν καρπάθικους σκοπούς και τραγούδια, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους σε αστείρευτο κέφι και χορό!

Τέλος, ευχαριστίες στον πατέρα Ευθύμιο για τη συνεργασία του και τη φροντίδα του Ναού καθώς και τη φιλοξενία στο Αρχονταρίκι μετά την αρτοκλασία.

Μηνύματα με ευχές απέστειλαν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Φελλουζής, υπουργοί, βουλευτές και πολιτευτές Πειραιά και Δωδεκανήσου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με ακόμη πολυπληθέστερη συγκέντρωση των συμπατριωτών και φίλων της Καρπάθου με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την παραλαβή της ιδιοκτησίας του Ναού από τον Σ.Α.Κ.!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Α.Κ.

Ο Πρόεδρος                                           

Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός  

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Παύλος Μαρούκλας

Δελτίο τύπου

23.5.2024

Καρπαθιακά Νέα