Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Τιμή μεγάλη η παρουσία του Αρχ. Καλλίνικου Μαυρολέοντα από τις Πυλές Καρπάθου

Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Τιμή μεγάλη η παρουσία του Αρχ. Καλλίνικου Μαυρολέοντα από τις Πυλές Καρπάθου

 

φωτογραφία Σουζάνα Πανάρετου

Με τα προβλεπόμενα για την πανδημία υγιειονομικά μέτρα πανηγυρίζει , με τη Χάρη του Θεού, το παν/κό ναϋδριον της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (29 Ιανουαρίου 2022) και ώρα ( 6-8) βραδυνή θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασίες , κόλλυβα των Αγίων . Παρουσία Αρχιερέως και με την τιμητική παρουσία του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και Ηγουμένου του Αγίου Γεωργίου Βατσών Καρπάθου, πατρός Καλλινίκου Μαυρολέοντος, που θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο , επίκαιρο για τους Τρεις Ιεράρχες.

Θα ακολουθήσει μικρή τελετή τιμής από το Δήμο Ρόδου , το παν/κό Ναϋδριο και άλλους φορείς στο πρόσωπο του πατρός Καλλινίκου , που έχει μεγάλη προσφορά στην εκκλησία και στην εκπαίδευση, στο ιστορικό χωριό των Πυλών Καρπάθου.\Στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν φαγητά και γλυκά όπως πάντοτε .
Την Κυριακή το πρωϊ ( 30 Ιανουαρίου 2022) και ώρα ( 7-10.30) θα τελεστεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Καλλίνικο με θείο κήρυγμα .Θα τελεστούν το ιερά μνημόσυνα :

Α) Τα 14 χρόνια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη
Β) Τα 40 χρόνια του αξέχαστου και μεγαλοπρεπούς Πρωτοσυγκέλλου Ρόδου πατρός Αλεξάνδρου Θεοδωροπούλου , όπως κάθε χρόνο .
Γ) Εκπαιδευτικών , κληρικών –Δασκάλων , καθηγητών . Ενδεικτικά του πατρός Σάββα φιλιππάκη, Νικολάου Ποντικίνα, Βασιλείου Μαντικού,Βαγιανού Κακιού, Φώτη Βαρέλη, Μαρίας Πετρούτσου και Εμμελείας Νικολαϊδου, Φιλοθέης , Αμφιλοχίας Μοναζουσών, Διδασκαλισσών.
Πλούσια κεράσματα με το ρόφημα < κριμίζι> , άρτοι, γλυκά και κόλλυβα θα δοθούν στους παρευρισκόμενους.
Το ναϋδριο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 το απόγευμα .Στις 5.30-6.30 το απόγευμα θα ψαλεί η Παράκληση των Τριών Ιεραρχών από τη χορωδία < Κυρά > της Ρόδου.
Στις 7.30-10.30 το βράδυ θα κοπεί η Βασιλόπιττα του ναϋδρίου με την παρουσία του πατρός Καλλινίκου Μαυρολέοντος με περιορισμένο αριθμό πιστών στο εστιατόριο < Πολλωνιάτισσα> στην περιοχή Μήδεια Ρόδου.

πηγή www.ekklisiaonline.gr