Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν απαιτηθεί) τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία.

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 (αν απαιτηθεί) τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής εκλέγουν τη νέα ηγεσία.

Στις 5/12 (και στις 12/12 αν απαιτηθεί) διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στα παρακάτω εκλογικά τμήματα του νότιου συγκροτήματος του Νομού Δωδεκανήσου, από τις 7:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

1. Δ.Ε. ΡΟΔΟΥ Πάρκο Ροδίνι, Ρόδος 2. Δ.Ε. Αρχάγγελου πρώην Δημαρχείο ,Αρχάγγελος 3. Δ.Ε. Αφάντου πρώην Δημαρχείο, Αφάντου 4. Δ.Ε. Νότιας Ρόδου πρώην Δημαρχείο, Γεννάδι 5. Δ.Ε. Πεταλούδων Πνευματικό Κέντρο, Κρεμαστή 6. Δ.Ε. Ατταβύρου πρώην Δημαρχείο, Έμπωνα 7. Δ.Ε. ΙΑΛΥΣΟΥ πρώην Δημαρχείο, Τριάντα 8. ΤΗΛΟΣ 9. ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 10. ΣΥΜΗ 11. ΚΑΡΠΑΘΟΣ 12. ΚΑΣΟΣ 13. ΧΑΛΚΗ

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος.

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, που αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον όμως δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του Κινήματος.

Ειδικότερα Δικαίωμα ψήφου έχουνε:

· Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

· Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

· Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) .

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα και σε πόλεις του εξωτερικού.

Εφόσον κάποιος ψήφισε στον πρώτο γύρο, έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμεί κατά το δεύτερο γύρο.

Σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου θα ισχύουν τα παρακάτω:

1. Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

2. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

3. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις την ημέρα των εκλογών κατά την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μέλους ή φίλου, έχει αναρτηθεί η αίτηση στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής και συνίσταται για όσους δεν είναι μέλη του Κινήματος η εκτύπωσή και συμπλήρωσή της πριν προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.

Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος πριν την ψηφοφορία, μπορεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση https://members.kinimaallagis.gr/

 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΚΛΟΓΩΝ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ