Ηλίας Μαλανδρής: Παρουσιάσαμε στις αρχαίες Μυκήνες το πιο τρομαχτικό έργο του παγκόσμιου θεάτρου

Ηλίας Μαλανδρής: Παρουσιάσαμε στις αρχαίες Μυκήνες το πιο τρομαχτικό έργο του παγκόσμιου θεάτρου

Μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες και τεράστιες δυσκολίες για να μεταμορφωθεί ένας αρχαιολογικός χώρος μοναδικής αξίας όπως ο Τάφος του Ατρέα στις Μυκήνες, για πρώτη φορά στην ιστορία σε ένα χώρο υποδοχής κοινού για την παρακολούθηση μιας παράστασης, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Σενέκα ΘΥΕΣΤΗΣ συγκεντρώνοντας ένα θεωρώ κορυφαίο καστ ηθοποιών, μουσικών, τεχνικών που πίστεψαν για ακόμα μια φορά στο όραμά μου και το ευχαριστώ προς όλους τους συντελεστές είναι πολύ μικρό.

Ευχαριστώ και όλους τους φίλους και τους θεατές που παρακολούθησαν αυτή την παράσταση-γύρισμα σεβόμενοι τον χώρο και ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας που στάθηκε αρωγός και υπoστηρικτής αυτού του σχεδιασμού.

Ελπίζοντας πως σταθήκαμε ταπεινά και με αυταπάρνηση πιστοί στην αξία του χώρου κι έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας παρουσιάσαμε μέσα σε αυτό τον χώρο το πιο τρομαχτικό έργο του παγκόσμιου θεάτρου, προπομπό των έργων φρίκης και τρόμου και απαρχή των δεινών του οίκου των Ατρειδών.

Σας ευχαριστώ πολύ όσους ακολουθήσατε αυτη την διαδρομή κι εύχομαι να ήταν και για σας μια εμπειρία ζωής όπως ήταν και για μένα.

Η παράσταση συγκέντρωσε μια τριανδρία κορυφαίων ηθοποιών όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Βούρος με την συμμετοχή των αξιων Γεωργία Ανέστη, Νίκος Γκέλια, Κώστας Νικούλι, Χρυσάνθη Γεωργαντίδου, Παύλος Λουτσίδης με την μορφή Ορατορίου σε μουσική σύνθεση και απόδοση Νίκου Ξανθούλη, με τραγουδιστές τον Νικόλα Καραγκιαούρη και τον Χάρη Αναστασόπουλο.

Το έργο παίχτηκε στην μετάφραση από το λατινικό κείμενο της Ουρανίας Παπακωνσταντοπούλου, προλόγισε η θέατρο λόγος Άννα Μαυρολέων, σε απόδοση και σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή.

Κίνηση Βάσια Αγγελίδου και επιμέλεια Κοστουμιών Κούλας Γαλιώνη. Υπεύθυνη επικοινωνίας Χρύσα Ματσαγκάνη, ηχοληψίας Δημήτρης Μπουρμπούλης και φωτισμών Γιώργος Χαραλάμπους.

Από την ανάρτηση του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή

19.6.2023

Καρπαθιακά Νέα