Εμμανουήλ Φράγκος: “Μείωση φορολογίας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου”

Εμμανουήλ Φράγκος: “Μείωση φορολογίας σε όλα τα νησιά του Αιγαίου”

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με ερώτησή του στην Επιτροπή αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 17% σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Φράγκος τονίζει πως όλα τα νησιά του Αιγαίου ανεξαιρέτως, όπως η Κάλυμνος, η Ρόδος και το Καστελλόριζο, θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε εκείνα για τα οποία έχει αποφασιστεί φορολογικός συντελεστής στο 17%, όπως είναι η Λέρος, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος και η Χίος.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλοντας να «χρυσώσει» το χάπι στα νησιά που πλήττονται από την παρουσία δομών για τους λαθρομετανάστες, προχώρησε στο παραπάνω μέτρο, αποκλείοντας όμως άλλα νησιά που εξίσου έχουν ανάγκη τη φορολογική τους ελάφρυνση.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καλεί την Επιτροπή να εξετάσει το εν λόγω θέμα και να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα, καθώς και να προτείνει τρόπους και μέσα με τα οποία η ελκυστικότητα όλων των νησιών του Αιγαίου μπορεί να αυξηθεί για τους Έλληνες.

3.2.2023

Καρπαθιακά Νέα