Στις 25 Ιανουαρίου 2024 θα δικαστεί η ένσταση της παράταξης «Πρόοδος Καρπάθου»

Στις 25 Ιανουαρίου 2024 θα δικαστεί η ένσταση της παράταξης «Πρόοδος Καρπάθου»

Στις 25 Ιανουαρίου 2024 θα δικαστεί από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου η ένσταση που έχει καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρόοδος Καρπάθου» κ. Μιχάλης Φελλουζής αναφορικά με την ανακήρυξη, τεσσάρων υποψηφίων του σε κοινότητες της Καρπάθου, ως αναπληρωματικά μέλη, εξαιτίας – όπως τονίζεται- εσφαλμένου υπολογισμού του εκλογικού μέτρου.

Και αυτή η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, όμως λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, αναβλήθηκε για το τέλος Ιανουαρίου 2024. Η ένσταση, η οποία κατατέθηκε δια της δικηγόρου κας Καλλιόπης Οικονόμου, στρέφεται κατά της επίσημης απόφασης (17/2023) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου

 

(διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία έγινε η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοτικών εκλογών για την Κάρπαθο, κατά του επικεφαλής της παράταξης «Καρπαθιακή Ένωση» κ. Μιχαήλ Μανωλάκη, αλλά και τεσσάρων συμβούλων που έχουν εκλεγεί ως τακτικά μέλη στις κοινότητες Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου.

Μ’ αυτήν, ζητείται από το δικαστήριο να διορθωθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, να διανεμηθούν ορθά οι έδρες σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο στις κοινότητες Μεσοχωρίου, Μενετών, Βωλάδας και Απερίου, να κηρυχθούν ως τακτικά μέλη σε αυτές οι υποψήφιοι του κ. Φελλουζή και ν’ ακυρωθεί η ανακήρυξη (ως τακτικά μέλη) των αντίστοιχων υποψηφίων του συνδυασμού «Καρπαθιακή Ένωση» για τις ίδιες κοινότητες.

Πηγή www.rodiaki.gr

15.12.2023

Καρπαθιακα Νέα