Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου: "Το λιμάνι της Καρπάθου είναι στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής"

Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου: "Το λιμάνι της Καρπάθου είναι στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής"

Για τις πρώτες προτεραιότητες που θα δοθούν στα αναπτυξιακά έργα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πενταετία, μίλησε στον Real Voice 99.5 η Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, η θητεία της οποίας ανανεώθηκε από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Της Νατάσας Παμπρή

Το λιμάνι της Καρπάθου που δημοπρατείται μέσα στο ’24 είναι στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής, όπως επίσης η ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό Εξπρές” και τη Ρένα Παυλάκη.

Μάλιστα η Έπαρχος των δύο νησιών προγραμματίζει άμεσα συνάντηση και με τους δύο Δημάρχους Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κυρίους Μιχάλη Φελλουζή και Μιχάλη Ερωτόκριτο, για να τεθούν οι προτεραιότητες σε συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού.

“Είναι μεγάλη η τιμή που οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκ νέου στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και ο Περιφερειάρχης που ανανέωσε τη θητεία μου στο Επαρχείο και πολύ μεγάλη η ευθύνη. Σε αυτή τη θητεία θα πρέπει να συνεχίσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να πάρουμε νέες διαδρομές ώστε να αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και στα δύο νησιά. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη το έργο υποδομής το λιμάνι της Καρπάθου, που δημοπρατείται μέσα στο 24. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό. Ένα έργο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού και στον αντίποδα είναι και το διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου που υπάρχει μία μελέτης επέκτασης της πίστας για να μην υπάρχει μεγάλη αναμονή στις αερομεταφορές. Σημειώνεται ότι ο αεροδιάδρομος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ελλάδα, μετά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ένα νησί που καλπάζει με ρυθμούς πολύ γρήγορους”, τόνισε χαρακτηριστικά η Έπαρχος.

Σημειώνεται ότι το 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου, “ένα νησί  που αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του”, όπως είπε.

“Η Κάσος γνωρίζει μία νέα άνθηση μέσα από την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που ταλαιπώρησε το νησί”, επισήμανε επιπροσθέτως η Έπαρχος.

πηγή: realvoice995.gr

10.1.2024

Καρπαθιακά Νέα