Συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ

Συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκη με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ

Συνάντηση σε πολύ φιλικό κλίμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη και τη νομικό του σύμβουλο Γεωργία Σπανού, είχαν χθες, 9 Ιανουαρίου 2024, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις, Νατάσα Μπομπολάκη και Βαγγέλης Στογιάννης.

🛑Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον, που μας εντυπωσίασε, τη λεπτομερή ανάπτυξη των θέσεων της Ομοσπονδίας για το τρόπο άσκησης της θήρας, για τις ρυθμιστικές του κυνηγιού και για το θέμα των αγριογούρουνων, ζητώντας να του τις στείλουμε αναλυτικά .

🛑Στο τραπέζι τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

✔️1.Η αναγκαιότητα αλλαγής του Δασικού Κώδικα, που “κρατάει, από την εποχή της χούντας.
✔️2. Οι προτάσεις όλων των φορέων και οι διάφορες μελέτες για τη ρυθμιστική του 24 να έχουν κατατεθεί μέχρι τέλους Απριλίου, ώστε να υπάρχει χρόνος για ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτές και όχι τη τελευταία στιγμή κ λίγο πριν ανακοινωθεί η ρυθμιστική, όπως γίνεται μέχρι τωρα, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνονται υπόψη από τις υπηρεσίες του υπουργείου.
✔️3.Η αναγκαιότητα αλλαγών στη γνωστή ΚΥΑ για την Ιερακοθηρία, που είναι κομμένη και ραμμένη υπέρ συγκεκριμένου προσώπου.
✔️4. Η πρόταση της Νέμεσις για το κυνήγι στο νησάκι Σαπιέντζα
✔️5. Η πρότασή μας για τις φωτογραφίες και βίντεο, που αναρτώνται στο διαδίκτυο με σκοτωμένα ζώα και
✔️6.Οι προτάσεις μας για τις λεγόμενες περιοχές εκπαίδευσης των κυνηγόσκυλων και των όσων λαμβάνουν χώρα σε αυτές.
🛑Ο υπουργός πρότεινε να γίνει δεύτερη συνάντηση για την πλήρη ανάλυση των θέσεων μας με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, η οποία αναμένεται να οριστεί σύντομα.