Επίσκεψη των Δημοτικών Σχολείων Διαφανίου και Αρκιών στα γραφεία της Αδελφότητάς Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Επίσκεψη των Δημοτικών Σχολείων Διαφανίου και Αρκιών στα γραφεία της Αδελφότητάς Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Την Τετάρτη 26 Απριλίου επισκέφτηκαν τα γραφεία της Αδελφότητάς μας οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Διαφανίου και Αρκιών.

Τους μαθητές συνόδευαν οι δασκάλες τους κυρίες Θεοδώρα Κοκορίκου και Ιωάννα Θεοφανίδου, οι κηδεμόνες τους, αλλά και μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας .

Μαζί τους επίσης παραβρέθηκαν γονείς και παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Βούλας που όλοι μαζί συνόδευαν τους μαθητές των ακριτικών μας νησιών. Μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τα παιδιά και τους γονείς τους στα γραφεία μας, τους κεράσαμε παραδοσιακά εδέσματα και μοιράσαμε σε όλα από ένα συμβολικό δωράκι.

Είχαμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε μαζί τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί μαθητές των νησιών μας ενώ τους ξεναγήσαμε στους χώρους του κτηρίου της Αδελφότητας και στο πολιτιστικό μας κέντρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά , οι δασκάλες και οι συνοδοί τους βρίσκονται στην Αθήνα από την Κυριακή 23 Απριλίου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής ώστε να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους, και αξιοθέατα ενώ πραγματοποίησαν και μια επιπλέον ολοήμερη εκδρομή στον Ναύπλιο.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και ο δραστήριος Πρόεδρος του Κος Γιώργος Ντούτσουλης ανέλαβαν την οργάνωση της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής και την φιλοξενίας των παιδιών δασκάλων και συνοδών ενώ η Αδελφότητά μας κάλυψε το σύνολο των οδοιπορικών της αποστολής.

Νιώθουμε βαθιά ικανοποιημένοι που συμβάλλαμε έστω και κατ’ ελάχιστον ώστε τα παιδιά και η δασκάλα του τόπου μας αλλά και των ακριτικών Αρκιών να πραγματοποιήσουν την εκπαιδευτική τους εκδρομή και παράλληλα με τις πολύτιμες γνώσεις που θα αποκομίσουν, να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Δελτίο Τύπου

28.4.2023

Καρπαθιακά Νέα