Επίσκεψη της Επάρχου κ. Νικολαϊδου στην Ηρωική Νήσο Κάσου

Επίσκεψη της Επάρχου κ. Νικολαϊδου στην Ηρωική Νήσο Κάσου

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Καρατάσιος εχθές, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στην Η.Ν. Κάσου.

Η πρώτη συνάντηση της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Η.Ν. Κάσου, όπου μέσα σ’ ένα πολύ φιλικό κλίμα με τον Δήμαρχο Η.Ν. Κάσου κ. Ερωτόκριτο Μιχάλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Περσελή Κωνσταντίνο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νησί και σχετίζονται με αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

 

Σκοπός της επίσκεψης, έθιξε η Έπαρχος, ήταν να εξετάσουν μαζί με τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, τα ρέματα «Φράχτης», «Σκυλλάς» και «Εμπασιά», προκειμένου να αρχίσουν και στην Η.Ν. Κάσου οι εργασίες καθαρισμού μέσα από το πρόγραμμα της τριετούς συντήρησης των ρεμάτων που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται στην Κάρπαθο.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα ανωτέρω ρέματα, ώστε να συνταχθεί αναφορά και να ενημερωθεί ο εργολάβος του έργου.

Ακολούθησε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αρβανιτοχωρίου και Αγίας Μαρίνας, παρουσία των κ. Γιάννη Ερωτόκριτου, κ Γιώργου Ερωτόκριτου και κ. Δημήτρη Δημητρούλη στο Αρβανιτοχώρι, όπου συζήτησαν για τις μελλοντικές δράσεις ενόψει Χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Τέλος, η Έπαρχος εξέφρασε την διάθεσή της στην επόμενη επίσκεψή της, που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Νοεμβρίου, να συναντηθεί και με άλλους φορείς του νησιού.

Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022