Δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο: Επιβάλλεται ο ζωντανός διάλογος αντί για προσφερόμενες συνεντεύξεις ΚΟΝΣΕΡΒΑ

Δημοτικές εκλογές στην Κάρπαθο: Επιβάλλεται ο ζωντανός διάλογος αντί για προσφερόμενες συνεντεύξεις ΚΟΝΣΕΡΒΑ

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση 

Τις τελευταίες μέρες εντοπίσαμε το φαινόμενο ορισμένα μέσα του έντυπου και του ηλεκτρονικού Καρπαθιακού τύπου, καθώς και ανταποκριτές τοπικών εφημερίδων να ζητούν απαντήσεις σε προκαθορισμένες ερωτήσεις από τους Υποψήφιους Δημάρχους της Καρπάθου.  

Μπορεί αλήθεια μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να αναδειχτεί αξιόπιστα η προσωπικότητα και τα προσόντα του Υποψήφιου Δημάρχου; Είναι πιστεύω προφανές ότι οι έτοιμες ερωτήσεις θα φέρουν και τις έτοιμες απαντήσεις.  Το νησί μας έχει ήδη εισέλθει για τα καλά σε μιαν αδιέξοδη αυτοδιοικητική περιδίνηση.  

Αυτός όμως που θα κληθεί να δώσει τις λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα μας θα πρέπει να διαθέτει, κατά τη γνώμη μου μια δέσμη χαρισμάτων:                   

α. Ισχυρή προσωπικότητα, 

β. Γνώση του αντικειμένου της αυτοδιοίκησης και 

γ. Ευχέρεια λόγου, τόσο του προφορικού όσο και του γραπτού, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με επάρκεια απευθείας με τα Ανώτατα Στελέχη της Κρατικής Ιεραρχίας (Υπουργούς, Περιφερειάρχη κ.λπ.) χωρίς ενδιαμέσους και χωρίς δεκανίκια, που θα κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο. 

Αυτά τα χαρίσματα δεν πρόκειται να φανούν μέσα από τις προπαρασκευασμένες απαντήσεις τους σε στημένες ερωτήσεις, αλλά μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες του νησιού μας, κι από τις άμεσες απαντήσεις που θα δοθούν σε αυθόρμητες ερωτήσεις της στιγμής οι οποίες θα υποβληθούν εκ μέρους των παρευρισκομένων. 

Φρόνιμο λοιπόν θεωρώ, αφού όλα τα μέσα ενημέρωσης της Καρπάθου ορίσουν συλλογικά τον κατάλληλο συντονιστή, να απευθυνθούν στους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ώστε να παραχωρηθεί το Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Ευαγγελιστρίας των Πηγαδίων στους τρεις υποψήφιους Δημάρχους και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δημότες να απευθύνουν, με τη δέουσα τάξη, τα ερωτήματα που εκείνοι κρίνουν στους Υποψηφίους Δημάρχους μας. 

Πεποίθησή μου είναι, ότι μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία, η οποία και θα πρέπει να κινηματογραφηθεί, θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα για το ποιος πρέπει να διοικήσει το Δήμο της Καρπάθου τα επόμενα πέντε χρόνια.  

17.7.2023 

Καρπαθιακά Νέα