Γνωρίστε την ξεχωριστή Καρπαθιά performer Kalli και τα τραγούδια της

Γνωρίστε την ξεχωριστή Καρπαθιά performer Kalli και τα τραγούδια της

Η Kalli έχει καταγωγή από το Σπόα της Καρπάθου και μεγάλωσε ανάμεσα στην Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Στο σπίτι άκουγε από μικρή Beatles και μιούζικαλ, αλλά και Fleetwood Mac και Amy Winehouse. Η αγάπη της για τη μουσική καλλιεργήθηκε νωρίς, λοιπόν, και κάπου στα 15 ξεκίνησε να τραγουδάει και να πειραματίζεται με διάφορα είδη, κύρια έμπνευσή της όμως υπήρξαν η pop και η soul μουσική, που την βοήθησαν να αναπτύξει τον χαρακτηριστικό, μελισματικό ήχο της φωνής της.

“Η μουσική υπάρχει στην ζωή μου από τότε που γεννήθηκα κι αυτό το χρωστώ στην καταγωγή μου, την Κάρπαθο! Η παραδοσιακή μουσική του νησιού ήταν από τα πρώτα ακούσματα μου και οι γάμοι και οι βαφτίσεις που πηγαιναμε ήταν οι κατάλληλες συνθήκες για λίγο σπρώξιμο από την οικογένεια για τραγούδι. Είτε αυτό ήταν να τραγουδήσω μαντινάδες, είτε αυτό ήταν σαν παιδάκι να ανέβω σε κάποιο τραπέζι να τραγουδήσω.”  τονίζει η Kalli στα Καρπαθιακά Νέα.

\

“Από εκεί και πέρα, μεγαλώνοντας τα ακούσματα μου διευρύνθηκαν και πέρα από την παραδοσιακή μουσική της Καρπαθου που έχει παραμείνει σταθερή στην ζωή μου, άρχισα να ανακαλύπτω και αλλά είδη μουσικής όπως rock, soul, r&b και φυσικά pop. Με την μαμά μου βάζαμε στην διαπασόν Cher στο αυτοκίνητο και με τον μπαμπά μου ακούγαμε από Beatles μέχρι Χάρις Αλεξιου. Όπως καταλαβαίνετε υπήρχε ποικιλία αν μη τι άλλο.” 

“Όταν γύρισα από Αμερική τελειώνοντας το λύκειο ήμουν αρκετά τυχερή ώστε να γνωρίσω μουσικούς στην Αθήνα που με έβαλαν κατευθείαν στον κύκλο τους και με βοήθησαν να ξεκινήσω τόσο να παίζω live μουσική, όσο να γράφω δικά μου κομμάτια.”

Είμαι περήφανη διότι είμαι από ένα νησί με τόσο δυναμικές γυναίκες. Από προσωπική εμπειρία οι γυναίκες τις οικογένειας μου είναι οι πρώτες που με στηρίζουν και επιμένουν να συνεχίσω να προσπαθώ και να κάνω αυτό που αγαπάω” στα Καρπαθιακά Νέα η Kalli!

17.7.2023

Καρπαθιακά Νέα