Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ, το έργο του Μηνά Βιντιάδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ, το έργο του Μηνά Βιντιάδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διοργάνωση: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μια καθαρά «γυναικεία υπόθεση»
Η άγνωστη ιστορία της αδελφής του Αμαντέους Μότσαρτ. Μια γυναίκα που δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Ένα παιδί-θαύμα που έμεινε στην αφάνεια. Η Πέμη Ζούνη και η Βάνα Πεφάνη συναντιούνται ξανά. Αφορμή η Νάνερλ Μότσαρτ.
Μια γυναίκα του 18ου αιώνα και οι δύο σύγχρονες γυναίκες και καλλιτέχνιδες δημιουργούν, σχεδιάζουν και συνομιλούν με το τότε και το σήμερα, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, εξερευνούν τρόπους αφήγησης και επικοινωνίας, ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές για τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.
Τα παιδικά χρόνια του Αμαντέους και της Νάνερλ, η ανέλιξή τους, η σχέση με τον πατέρα τους, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής με τις μελωδίες του Μότσαρτ στο πιάνο από τον Διονύση Μαλλούχο. Μια μουσικό-θεατρική σκηνική περιπέτεια, που μιλά για ακυρωμένες επιθυμίες, αδελφικές σχέσεις, το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, γνωστή σε ελάχιστους, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Μηνάς Βιντιάδης Κείμενο
Βάνα Πεφάνη Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία – Φωτισμοί
Πέμη Ζούνη Ηθοποιός
Έλιο-Φοίβος Μπέικο Ηθοποιός
Διονύσης Μαλλούχος Πιάνο

Βοηθός σκηνοθέτης Ντέπυ Πάγκα
Σκηνικά – Κοστούμια Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη μουσική – Ήχοι Orestis
Video Art – Trailer Νίκος Γιαβρόπουλος
Κινησιολογία Κυριάκος Κοσμίδης

Η παράσταση Ο Αδελφός μου ο Αμαντέους πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€, 12€, 7€ (μειωμένο)
Για εισιτήρια πατήστε εδώ.

  • 30 Σεπτεμβρίου 2023
    Σαβ     20:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)