Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Όλες σχεδόν οι αδέσποτες γάτες στο νησί μας σιτίζονται πλέον καθημερινά και καμιά δεν λιμοκτονεί !

Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Όλες σχεδόν οι αδέσποτες γάτες στο νησί μας σιτίζονται πλέον καθημερινά και καμιά δεν λιμοκτονεί !

Όλες σχεδόν οι αδέσποτες γάτες στο νησί μας σιτίζονται πλέον καθημερινά και καμιά δεν λιμοκτονεί !!!!

Ένας τεράστιος άθλος που οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου κατακτήσαμε μετά από μεγάλο αγώνα, έρευνα και συνεχή επικοινωνία με όλους τούς ενεργούς εθελοντές σίτισης οι οποίοι μέχρι τότε τα τάιζαν από τη δική τους τσέπη ή στην ανάγκη και από λύπηση τους τάιζαν αποφάγια με αποτέλεσμα την κακή υγεία των γατών και τις διάρροιες στα σοκάκια!

Πέρσι τον Ιούνιο ο δήμαρχος κ. Νισύριος ζήτησε να αναλάβουμε εμείς την λίστα σίτισης και την διανομή τών τροφών του δήμου Καρπάθου.

Η λίστα σίτισης πού παραλάβαμε από τους προηγούμενους διαχειριστές περιείχε λίγους εθελοντές, δεν έπαιρναν καθόλου τροφές άνθρωποι πού τάιζαν καθημερινά τα αδέσποτα ζώα, ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που ήταν στη λίστα δεν έπαιρναν όσες τροφές πραγματικά χρειάζονταν οι γάτες για να ζήσουν, έπαιρναν λίγο φαγητό το μήνα και μετά ξανά έπαιρναν μετά από πολλούς μήνες!

Τεράστιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και στην αποθήκη του Δήμου όπως μας ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του δήμου καθώς πήγαινε ο καθένας ήταν δεν ήταν στην λίστα, όποια μέρα και ότι ώρα ήθελε και έπαιρνε ή ζητούσε τροφές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας έλεγχος και να γίνεται μπαχαλο. Όταν έφταναν εκεί άνθρωποι που ήταν στη λίστα δεν έβρισκαν πια τροφή, οι γάτες εμέναν αταιστες και πλήρωναν και πάλι από τη τσέπη τους.

Καθώς ο μοναδικός υπεύθυνος για την ευζωια τών αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος, όλων τών αδέσποτων ζώων και όχι μερικών, έκρινε πολύ σωστά ότι θα έπρεπε να γίνει μία σωστή , υπεύθυνη διαχείριση.

Εμείς κάναμε έρευνα για όλες τίς αποικίες που φροντίζονται στο νησί, μιλήσαμε με όλους τούς εθελοντές, καταγράψαμε στην λίστα ακριβώς την περιοχή που βρίσκεται η κάθε αποικία, τον αριθμό των γατών της αποικίας και τα πραγματικά κιλά τροφής που χρειάζονται τα αδεσποτάκια!

Σήμερα λοιπόν έχουμε φτάσει η λίστα σίτισης να ξεπερνά τους 65(!) εθελοντές απλωμένους σε όλο το νησί και συνεχώς να αυξάνονται.

Οι εθελοντές προμηθευόμαστε μηνιαίως 83 σάκους γατοτροφής και 14 σάκους σκυλοτροφης.

Δηλαδή πάνω από τριπλάσιοι εθελοντές και τριπλάσια ποσότητα από πρίν πού δεν επαρκούσε ούτε κατ’ελαχιστον γιατί οι αδέσποτες γάτες στο νησί μας ξεπερνάνε τίς 3.000!

Το ίδιο ακριβώς σύστημα συνεχίζουμε και με την νέα διοίκηση του Δήμου και μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Φελλουζη.

Με εξαίρεση πάνω στην αλλαγή του διαχειριστικού έτους που άλλαξε ταυτόχρονα και η διοίκηση του δήμου και δεν πήραμε τις τροφές που χρειαζόμασταν, όλοι οι εθελοντές παίρνουμε εδώ και 9 μήνες που ανέλαβαν οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου τη διανομή, αδιάκοπα και με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού στο καθιερωμένο μας ραντεβού κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στην αποθήκη του δήμου τις τροφές των αδέσποτων.

Αυτό καθόλου τυχαία δεν έχει συμβεί αλλά μόνο χάρη στον επίμονο και συχνά επίπονο αγώνα μας για να γίνονται οι διαδικασίες, οι παραγγελίες και οι παραδόσεις στην ώρα τους σε ασταμάτητη συνεργασία με τον δήμο Καρπάθου και τους εργαζόμενους του!

Δήμος, εθελοντές σίτισης μα πανω από όλα τα ζώα είμαστε ικανοποιημένοι και σε πλήρη σύμπνοια όσον αφορά τη σίτιση διότι μόνο όταν βλέπεις το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, τότε και μόνο τότε μπορείς να το αντιμετωπίσεις φυσικα με στοιχεία και προγραμματισμό!

Να συμπληρώσουμε ότι καταφέραμε να παρει ο δήμος μας καλύτερης ποιότητας τροφή, την λίστα την επικαιροποιούμε συχνά, και καταφέραμε να γίνονται οι παραγγελίες μακροπρόθεσμες!

Ευζωια των ζώων χωρίς το άλφα και το ωμέγα που είναι η τροφή τους απλά δεν μπορεί να υπάρξει!

Θα ειμαστε πάντα εδώ για τα ζώα και για όλους εσάς πού τα ταιζετε και τα φροντίζετε γιατί όλοι εμείς μαζί είμαστε η φωνή τούς και η μόνη τούς ελπίδα.

Μπορεί να είναι εικόνα ζώο
6.3.2024
Καρπαθιακά Νέα