Αυτοαποκαλείται «Φιλόζωη» η δημοτική αρχή Καρπάθου, έχει τις αποθήκες γεμάτες τροφές και λέει στις γάτες να περιμένουν πεινασμένες!

Αυτοαποκαλείται «Φιλόζωη» η δημοτική αρχή Καρπάθου, έχει τις αποθήκες γεμάτες τροφές και λέει στις γάτες να περιμένουν πεινασμένες!

Με ένα ακόμη καλογραμμένο δελτίο τύπου του Δήμου Καρπάθου που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού ενημερωνόμαστε ότι αλλάζει η διαδικασία σίτισης των ζώων συντροφιάς μετά την προμήθεια και την τοποθέτηση ταιστρών.

Πρώτη και σημαντική παρατήρηση, οι γάτες τι θα φάνε «μέχρι την τοποθέτηση»; Με δεδομένο ότι την Τρίτη, 2 Ιουλίου, δεν πραγματοποιήθηκε η διανομή των τροφών και τα περισσότερα ζώα παραμένουν ατάιστα με τους εθελοντές να πληρώνουν από την τσέπη τους! Αυτό το θέμα άραγε γιατί δεν απασχόλησε την φιλόζωη δημοτική αρχή της Καρπάθου;

Επίσης ο κ. Φελλουζής μας ενημερώνει με «αίσθημα ευθύνης και φροντίδας για τα αδέσποτα» αλλά δεν κατανοούμε πως πετά στα σκουπίδια ένα δίκτυο 70-80 εθελοντών που τάιζαν για μήνες τις 3.000-4.000 γάτες του νησιού και γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις αποικίες τους. Ωστόσο έχει το… θάρρος και καλεί τους εθελοντές που άφησε απέξω να βοηθήσουν αλλά σε πιο σχέδιο θα γίνει η διανομή;  Κι ενώ δεν ρώτησε τους εθελοντές που θα μπουν οι ταϊστρες ωστόσο τους καλεί να… μοιράζουν τροφές στο σχέδιο του κ. Μαντικού!

Στο σχέδιο του κ. Μαντικού που επιθυμεί να βγάλει τις γάτες εκτός των χωριών, των περιοχών και των γειτονιών τους;  Ευτυχώς υπάρχουν νόμοι, η χώρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

«Ο δήμος Καρπάθου παραμένει προσηλωμένος στη φροντίδα των αδέσποτων και στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών που προάγουν την ευημερία τους» κι εδώ μπάζουν οι κουβέντες αφού δεν έχουν φροντίσει να τρέξουν πρόγραμμα διαχείρισης παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και έχουμε φτάσει στον 7ο μήνα του 2024! Με ενδιαφέρον διαβάζουμε τα γραπτά, βλέπουμε τις πράξεις και μαθαίνουμε για τις ανιστόρητες κουβέντες στα καφενεία που δεν επιτρέπεται να ξεστομίζουν άνθρωποι που έχουν θέσεις.

Τέλος έχει ενδιαφέρον ότι κ. Φελλουζής δεν κρύβει την απόλυτη στήριξη του στον κ. Μαντικό, στον διορισμένο του αρμόδιο εντεταλμένο του Δήμου Καρπάθου για τα ζώα συντροφιάς!

Μανώλης Δημελλάς

3.7.2024

Καρπαθιακά Νέα