Κάρπαθος: Εύλογοι προβληματισμοί για τον νέο δρόμο στον κόμβο του Νοσοκομείου

Κάρπαθος: Εύλογοι προβληματισμοί για τον νέο δρόμο στον κόμβο του Νοσοκομείου

Δόθηκε σε κυκλοφορία μέρος του έργου του κόμβου του Νοσοκομείου Καρπάθου αφού πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και υπάρχουν εύλογοι προβληματισμοί τους οποίους μας εκφράζει αναγνώστης ο οποίος οδήγησε στο νέο δρόμο.

Με μια πρώτη ματιά δεν φαντάζει έργο μεγάλης κλίμακος το οποίο να δικαιολογεί τέτοια καθυστέρηση.

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μία συγγνώμη από την επιβλέπουσα αρχή για την ταλαιπωρία που υφίσταντο οι οδηγοί οι οποίοι επί 10 μήνες ήταν αναγκασμένοι να διέρχονται από χωματόδρομο;

Μήπως θα έπρεπε επίσης να υπάρξει μια ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο και το τμήμα που οδηγεί στο Νοσοκομείο που παραμένει ημιτελές ;

Προβληματισμό προκαλεί η ύπαρξη μεγάλων κλίσεων εσωτερικά του κόμβου , ειδικά κατά την μετάβαση από Απέρι προς Πηγάδια καθώς η κλίση εκτός από μεγάλη είναι και “ ανάποδη “ .

Σημειώνουμε ότι στο σημείο κατασκευής του το έδαφος δεν είναι πετρώδες και υπήρχε η δυνατότητα χωματουργικών παρεμβάσεων .

Επίσης προβληματισμό προκαλεί η έξοδος προς το οικόπεδο της Εκκλησίας η οποία βρίσκεται σε ύψος περίπου 2.5 μέτρων από την επιφάνεια του υπόλοιπου οικοπέδου.
Πώς άραγε θα μπορέσει στο μέλλον να υπάρξει πρόσβαση προς το οικόπεδο αυτό εφόσον αξιοποιηθεί;

Γιατί στο πρανές δεν έχουν προβλεφθεί τοιχία αντιστήριξης ; Δεν υπάρχει κίνδυνος να διαβρωθεί μετά από αλλεπάλληλες βροχοπτώσεις;

Καλό θα ήταν όλα τα παραπάνω να απαντηθούν από τον μελετητή του έργου ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση !
Το παρελθόν, με τον κόμβο της Σταματουλίτσας μας λέει ότι αν κάτι γίνει στραβά χρειάζεται δεκαετίες για να διορθωθεί ( αν διορθωθεί ).

πηγή φωτογραφίας facebook Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου

4.7.2024

Καρπαθιακά Νέα