Το road trip του video maker Γιώργου Μπρα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Το road trip του video maker Γιώργου Μπρα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

 

Είναι 33 χρονών, κατάγεται από την Αρκάσα Καρπάθου, μεγαλωμένος στον Πειραιά κι ένα από τα όνειρα του ήταν να πάρει ένα βανάκι κι αφού το φορτώσει με ένα σωρό κάμερες και εργαλεία καταγραφής εικόνας. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ανατολική ακτή! Ναι έχουμε και τέτοιους Καρπάθιους.

Ο Γιώργος Ιωάννη Μπρα έχει αφιερωθεί στην εικόνα, στην επικοινωνίας μας μου έγραψε ότι αυτή την εποχή βρίσκεται στην Ελλάδα, στον Ισθμό της Κορίνθου και δουλεύει πάνω στο αντικείμενο που αγαπά, στην δημιουργία και παραγωγή video.

Από που γεννήθηκε αυτό το πάθος για τα ταξίδια;

Μα από τον Αφιάρτη! Εκεί, παιδί και καθώς μεγάλωνε ο Γιώργος, έβλεπε τους serfers να φτάνουν με τα βανάκια τους, έτσι μέσα του καλλιεργήθηκε η ανάγκη να δει, να ταξιδέψει αλλά και να μεταφέρει σε όλους εμάς την εμπειρία του.

Όσο δύσκολη είναι η καταγραφή της εικόνας άλλη τόση δυσκολία κι ίσως ακόμη περισσότερη δύναμη χρειάζεται για να σταθείς μπροστά στο φακό και να πεις κάτι ουσιαστικό. Ο Γιώργος προσπαθεί και καταφέρνει να μας βάλει στο αυτοκίνητο του και να μας γνωρίσει τον κόσμο!

Η Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών εκτείνεται κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού και πάνω σε αυτή ταξίδεψε δυο μήνες.  Για τα γυρίσματα του χρησιμοποιεί drone, που ας σημειώσουμε το δουλεύει εξαιρετικά, ενώ με τη κάμερα σε gimbal παίζει, πρωταγωνιστεί και παρουσιάζει με άνεση τις ιστορίες του! Στη συνέχεια φορτώνει το υλικό και μοντάρει σε γρήγορο ρυθμό τα πλάνα του.

Ταξιδεύουμε παρέα του στην διασημότερη παραλία του κόσμου, μαθαίνουμε πως ζει μέσα σε ένα βαν, κοιμόμαστε σε φτηνά μοτέλ. Ψωνίζουμε από σούπερ μάρκετ και τρώμε παρέα στους απέραντους δρόμους ενώ ακούμε τον Γιώργο Μπρα να κάνει κριτική για κείνα που συναντά στο διάβα του.

Οι παρουσιάσεις του Καρπάθιου video maker έχουν ενδιαφέρον και τις χαρακτηρίζει ζωντάνια και ειλικρίνια. Αξίζει να σταθείτε μια στιγμή σε αυτές. Και μια προτροπή προς εκείνον. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον κάτι αντίστοιχο στα χωριά της Καρπάθου και γιατί όχι και της πανέμορφης Κάσου! Θα θέλαμε να δούμε πως γράφει το Αιγαίο στις κάμερες αλλά κυρίως πως καθρεφτίζουν στο μυαλό του δημιουργού.

 

Μανώλης Δημελλάς

Πηγή Καρπαθιακά Νέα